recomandare camera bord

Recomandare cameră auto: 3 bugete, 3 modele diferite

Camerele de bord auto sunt o metodă eficientă pentru a combate bădăranii în trafic și nu numai.

Camera auto te poate ajuta și în anumite situații când dorești să captezi un peisaj și nu apuci să scoți telefonul să faci o poză sau dacă dorești să ai o cameră de securitate pentru mașină care dorești să vegheze în timp ce o lași noaptea în parcare.

Oricare ar fi motivul pentru care dorești o cameră auto, în acest articol am să-ți recomand 3 variante de camere auto pentru 3 bugete diferite

M-am documentat riguros ca să găsesc cele mai bune opțiuni pentru 3 bugete diferite. Setul de funcții și performanța diferă de la cameră la cameră însă în linii mari orice cameră ai alege ar trebui să fii mulțumit.

Oricum, acestea sunt doar niște pure recomandări tu trebuie să de documentezi mai departe în ceea ce privește fiecare model.

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să-ți cumperi o cameră auto?

Senzor și rezoluție

Păi în primul și primul rând care este calitatea imaginii și rezoluția la care filmează. După cum am spus și mai sus, este estențial să-ți cumperi o cameră ce înregistrează minim Full HD (1920×1080). Tot ce este mai mic de Full HD se vede cam prost în redare.

Tot la capitolul imagine, senzorul camerei, să fie unul cu câți mai mulți Megapixeli și dacă este posibil să fie un senzor al unui brand cunoscut.

Multe camere auto au senzori chinezești de foarte proastă calitate care în unele situații nici măcar nu au declarat corect numărul total de Megapixeli

Modul de interacțiune cu camera și control vocal

Atunci când conduci nu poți fi atent la ce face camera, deci automat trebuie ca și interacțiunea cu ea să fie cât mai simplă, ca să nu te distragi.

Este important ca setările să le poți schimba rapid și atunci când ai nevoie de ceva specific să poți spune o comandă vocală.

Ce mai ajută la cameră de bord este să ai un display unde să vezi exact ce înregistrează și să poți schimba rapid unele setări

Montarea să nu fie una semi-permanentă

Camera ar trebui în practică să o poți atașa și detașa foarte rapid, să nu fii nevoit să dezlipește adezivi sau să fii nevoit să treci printr-un proces foarte complicat de montare.

Tot prin modul de montare îți poți da seama dacă s-a investit ceva în cercetare (de către firma ce vinde camera). Cu cât sistemul este mai simplu și rapid de montat și detașat cu atât face camera o opțiune mai bună.

Să aibă opțiunea de alimentare direct de la baterie

Acest aspect nu este musai obligatoriu, ci mai mult dacă te interesează să alimentezi camera atunci când mașina este în parcare ca să înregistreze în cazul în care aceasta pățește ceva.

Un astfel de kit îți permite să conectezi camera la una din siguranțele mașinii (sau la un set de siguranțe) și de acolo camera se alimentează.

Care au fost criteriile de alegere ale camerelor auto?

Criteriile mele au fost acestea, însă tu posibil să ai alte preferințe.

  • Înregistrare în rezoluție minim full hd
  • control prin aplicație
  • mod noapte disponibil
  • calitatea imaginii să fie cât mai bună

Xiaomi 70mai 1S

Preț: 200 lei

Recomandare cameră auto: 3 bugete, 3 modele diferite 31

Una din cele mai populare camere auto este acest 70Mai 1S de la Xiaomi.

Camera de bord este una foarte compactă ce prezintă un set de specificații destul de interesant.

Pe lângă forma destul de mică camera înregistrează în rezoluție Full HD H264 la 30fps pe un senzor Sony IMX307 de 2MP având o performanță foarte bună pe timp de zi.

Noaptea camera are integrat un mod de noapte care îți permite să distingi mai bine ce filmezi însă trebuie notat faptul că noaptea înregistrarea nu este ca ziua. Numerele de înmatriculare sunt mai greu de distins (datorită reflexiilor) iar calitatea imaginii are clar de suferit.

Dar în linii mari, pentru prețul acesteia, face o treabă foarte bună și în situații unde lumina ambientală este foarte scăzută.

Alimentarea se face de la bricheta mașinii și camera are chiar și o opțiune să nu întrerupă alimentarea odată ce mașina este oprită (deși acum nu știu cât este asta de inteligent, camera nu are un mod low power ca să funcționeze ca o cameră de supraveghere).

Înregistrarea clipurilor video se face pe un card MicroSD de maxim 64GB și în cazul în care camera nu se mai alimentează, aceasta are și o baterie integrată ce-i permite să funcționeze pentru câteva minute.

Încă o funcție interesantă a camerei ce este rar disponibilă în această categorie de preț e controlul vocal pentru a face o fotografie sau pentru a porni înregistrarea video.

Xiaomi 70mai A500S Pro Plus

preț: 390 lei

Recomandare cameră auto: 3 bugete, 3 modele diferite 32

Una din cele mai bune camere în raport calitate preț este 70mai A500s Pro Plus.

Camera are o claritate a imaginii și un set de funcții imbatabil pentru prețul la care se comercializează.

Ea vine în mai multe variante:

  • o variantă ce nu are GPS
  • o variantă cu GPS integrat
  • o variantă ce are inclusă și o cameră pentru lunetă

Sincer, cea mai bună opțiune din toate este cea simplă fără GPS, însă dacă găsiți camera cu GPS la un preț bun puteți să o cumpărați fără griji.

Camera are un senzor video Sony IMX335 de 5MP ce poate înregistra la o rezoluție de până la 2.7K cu un codec optimizat pentru o dimensiune mai mică a fișierelor video (H265 este denumirea codecului).

Astfel calitatea imaginii rezultate atât pe zi cât și pe noapte este foarte bună și prin funcția HDR se pot aduce în prim plan anumite detalii ce sunt pierdute uzual.

Ce mai este interesant la această cameră auto este capacitatea ei de a reduce zgomotul și artefactele de pe cadru în timp real prin software.

Spre deosebire de camera anterioară modelul are și funcția de a înregistra în permanență chiar și când mașina este oprită.

Pentru această funcție este necesar să comanzi un kit de alimentare al camerei direct de la cutia cu siguranțe a mașinii.

Garmin Dash Cam 66W

preț: 860 lei

Recomandare cameră auto: 3 bugete, 3 modele diferite 33

Garmin nu este musai un brand recunoscut pentru camere auto însă acest model al lor intitulat Garmin Dash Cam 66W este una din cele mai bune camere pentru un buget mai mare de 700 lei.

Camera aceasta, la fel ca modelul anterior prezentat de la Xiaomi, are o suită completă de funcții și cel mai important calitatea imaginii este extrem de bună.

Camera are un senzor destul de mare de 3.7MP ce captează clipuri video de până la o rezoluție de 2560x1440p până la 60 FPS spre deosebire de alte camere ce au maxim 30 FPS.

Încă un aspect particular al camerei este unghiul foarte larg de vizibilitate, undeva la 180°, ce prinde lejer în cadru chiar și drumurile cu 4 benzi.

Comenzile vocale sunt prezente și aici având un timp de răspuns extrem de bun. Comenzile vocale sunt oarecum limitate dar este o cameră de bord deci e cumva de așteptat.

Înregistrările sunt stocate pe un card micro sd ce suportă capacități de până la 256GB și având WIFI îți permite să-ți copiezi clipurile video sau imaginile în telefon foarte rapid.

Garmin 66W suportă și funcție de supraveghere a mașinii atunci când este parcată.

Tu ce cameră auto recomanzi sau ce camera auto folosești? Lasă te rog un comentariu mai jos

Acest articol include link-uri afiliate. Orice achiziție o efectuați de pe unul din link-urile magazinelor online plasate în articol, oferă o contribuție modică blog-ului fără un extra cost pentru dumneavoastră. Mulțumesc pentru contribuția voastră și că susțineți acest proiect personal!

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani