procesor samsung exynos

Procesorul Samsung Exynos 9 ofera performanta mai buna cu 27%

Procesorul Samsung Exynos 9

Procesorul Samsung Exynos 9 ofera performanta mai buna cu 27%

Din punctul asta cred ca toata lumea stie cine este compania Samsung. Cel mai probabil telefonul din buzunarul tau are o componeta a companiei sau ai o eletronica in casa fabricata de Samsung. Insa compania este cel mai populara pe glob datorita dispozitivelor mobile, adica telefoanele si tabletele.
Pana in urma cu putin timp telefoanele Samsung si tabletele functionau cu procesoare si componente facute de alta companii, insa cu timpul Samsung a inceput dezvoltarea propriilor tehnologii.
Astfel au lansat memorii NAND, cipuri de RAM, display-uri, pana si procesoare mobile.
Procesoarele mobile Samsung se numesc Exynos si sunt menite sa ofere o performanta apropiata daca nu superioara fata de procesoarele celor de la Qualcomm.
Procesorul Samsung Exynos 9 8895 nu este mai prejos din aceasta privinta, fiind ultimul model lansat de companie.
Asta se datoreaza mai multor factori, dar in principal procesului de fabricatie care este acum de doar 10 nanometrii FINFET 2. Asta permite incadrarea mai multor tranzistori pe cip si automat se inregistreaza o crestere a performantei si eficientei.
Progresul tehnologic permite procesorului sa fie cu 27% mai rapid in procesare si cu peste 40% mai eficient in consumarea de energie electrica fata de predecesor.
Procesorul Exynos 8895 este octa-core, avand 4 nuclee e ultima generatie Samsung ce se ocupa de procesarea activitatilor intense si 4 nuclee Cortex®-A53 cores ce sunt responsabile de activitatile de procesare mai putin intense.
Exynos 9 suporta viteze de download de pana la 1gbps si upload de pana la 150mbps, inregistrare 4K la 120FPS, camere foto de pana la 28 MP, suport pentru doua camere principale, citire de amprenta si Iris.
Cipul grafic este un Mali™-G71 MP20, ce se preconizeaza ca va aduce un plus de performanta majora fata de generatia trecuta. Samsung a promovat un boost in performanta grafica de pana la 60% comparativ cu cipul Mali din Galaxy S7.

Procesorul Samsung Exynos 9 este foarte performant

Modelul concureaza direct cu Snapdragon 835 ce o sa-l vedem pe majoritatea telefoanelor de top de anul acesta.
Insa procesorul Samsung nu ar fi dedicat doar telefoanelor mobile, posibil sa-si faca aparitia si in unele modele de casti VR.
Competitia devine din ce in ce mai acerba in acest domeniu, acum ca si Xiaomi au lansat propriul procesor.
Viitorul arata destul de interesant din aceasta privinta!
sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani