Procesorul XIAOMI Pinecone la fel de performant ca unul APPLE? 31

Procesorul XIAOMI Pinecone la fel de performant ca unul APPLE?

Procesorul XIAOMI Pinecone

Procesorul XIAOMI Pinecone la fel de performant ca unul APPLE?

Procesoarele mobile sunt prezente pe telefoane, tablete si unele modele de laptopuri. Cu timpul aceastea au devenit din ce ince mai performante venind cu pasi repezi dupa fratii mai mari de pe Desktop.
In momentul de fata sunt 4 mari companii producatoare de procesoare mobile: Samsung, Apple, Qualcomm si MTK. Iar ca dimensiune medie avem pe Huawei care a capatat destul de mult teren intr-un timp relativ scurt. Dar companii ce isi produc propriul cip in momentul de fata avem pe Samsung, Apple si Huawei, in rest producatorii de gadgeturi apeleaza la Qualcomm sau Mediatek (MTK).
Si se pare ca lista de producatori de procesoare urmeaza sa se extinda cu o entitate, mai precis este vorba de Xiaomi.
Xiaomi urmeaza sa lanseze pe data de 28 Februarie un procesor mobil dezvoltat aproape in totalitate de ei. Denumirea procesorului este Pinecone si ar vrea sa concureze cu cele de la Apple, Samsung si restul companiilor din industrie.
Procesorul este facut in colaborare cu Leadcore (care este al 6-lea furnizor de procesoare mobile din China) deci Xiaomi nu a pornit chiar de la 0.
Insa sa fie procesorul Xiaomi Pinecone mai performant ca unul Apple sau Samsung? Este mult prea devreme sa ne putem pronunta in privinta acestui aspect. Momentan nu se stie nici care va fi prima gama de telefoane ce vor avea noul cip.
Online au aparut zvonuri cum ca vor fi doua modele de procesorare: unul pentru telefoane de buget si unul foarte performant. Acum nu pot sa confirm sau sa infirm.

ChipsetProcesCPUGPUnuclee GPU
Pinecone V97010nm4x A73 si 4x A53Mali-G7112
Pinecone V67028nm8x A53Mali-T8602

Cert este ca Xiaomi a capatat experienta rapid in domeniul smartphone-urilor si deja fac concurenta acerba companiilor mari. Popularitatea lor inca este in crestere si faptul ca au inceput sa penetreze mai in forta Europa si America spune multe despre determinarea companiei de a ajunge in top.

Vreau sa citesc parerea ta acum. Consideri ca Xiaomi e gata da lansarea unui procesor de top?

sursa
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles