Compania OnePlus s-a facut remarcata initial prin dispozitivele mobile foarte ieftine ce aveau specificatii de top. Insa cu cat procesul de maturizare a firmei s-a accelerat, a aparut un oarecare shift in politica companiei.
Pretul telefoanelor a crescut gradual de la an la an iar in acelasi timp calitatea materialelor folosite in alcatuirea smartphone-urilor au beneficiat de imbunatatiri radicale.
Astfel OnePlus 5T a fost unul din cele mai bine vazute dispozitive mobile anul trecut si chiar si azi e un telefon veritabil care merita banii tai.
Insa sa discutam acum despre OnePlus 6, succesorul de drept a lui OnePlus 5T.
OnePlus 6 are display similar cu iPhone X. Daca nu iti place asta…nu prea ai noroc anul acesta
Da, display-ul lui OnePlus 6 este pe acelasi stil cu iPhone X si multe alte telefoane ce au fost lansate anul acesta.
O fi asta un lucru bun?
Pai depinde cum privesti problema practic.
E un lucru pozitiv pentru ca acum o sa ai mai mult ecran cu care sa te joci si e un lucru negativ pentru ca inovatia pare sa dispara usor usor, de la an la an.
Display-ul modelului este FULL HD + cu o rezolutie de 2280 x 1080 px si un aspect 19:9.
Dimensiunea panoului este egala cu 6.28” utilizand tehnologia AMOLED.
In partea de sus a display-ului aveam acea bara neagra ce o intalnim si pe iPhone X, unde regasim camera frontala Sony IMX 371 de 16MP cu focus fix.
Senzorul de amprenta se afla pe spate, unde camerele principale au fost rearanjate.
Camere principale au o rezolutie de 16MP si respectiv 20MP la f/1.7. Senzorul de 16 este un Sony IMX 519 iar cel de 20MP e tot un Sony insa modelul IMX 376K. Din cate am inteles stabilizarea optica o sa se realizeze doar pe camera de 16MP, senzorul secundar nu are stabilizare fizica.
Cipsetul din telefon a primit si el upgrade la noul Snapdragon 845 ce este un octa-core cu 4x nuclee la 2.8 GHz Kryo 385 Gold si 4x nuclee la 1.7 GHz Kryo 385 Silver.
RAM-ul e la 6Gb sau 8Gb depinde ce model preferi, iar memoria interna poate ajunge pana la 256GB si este de tipul UFS 2.1.
In materie de conectivitate ne uitam la ultimele standarde Bluetooth cat si WIFI, pentru a nu pierde nici o secunda in plus asteptand transferul de date. Suporta si ultimele standarde 4G+, fiind compatibil cu majoritatea retelelor de telecomunicatii din lume.
Bateria lui OnePlus 6 e de 3300mAh si suporta tehnologia Dash Charge (fastcharge proprietar OnePlus) ce iti permite incarcarea telefonului in doar cateva minute de la 0% baterie.
Oxygen OS este interfata ce sta peste Android 8.1 cu care va fi lansat telefonul, dar o sa fie updatat curand la Android P (deja este un beta).
OnePlus 6 pret de 530€ pentru modelul de baza
Pretul lui OnePlus a suferit o mica modificare, e acum cu 30€ mai mult comparativ cu modelul anterior, insa sa spunem ca pretul crescut e oarecum justificat tinand cont de plusurile aduse de model.
Merita achizita modelului? Pai din punctul meu de vedere da, chiar daca e o idee mai scump.
Lista de specificatii si aspectul face justificata cresterea in pret si garantat acum modelul va fi comparabil cu telefoanele de top de la companiile rivale.
Tu ce parere ai, merita OnePlus 6 banii?