Instaleaza Firefox OS pe Android. Simplu!

Firefox OS

Instaleaza Firefox OS pe Android. Instalarea se face cu ajutorul unui .apk

Firefox OS este un sistem de operare mobil al companiei Mozilla.
Aceste mai este cunoscut si sub denumirea Boot to Gecko (B2G) si este Open Source, bazat pe un kernel Linux.
Sistemul de operare are la baza alt principiu de functionare spre deosebire de Android, iOS si Windows. Firefox OS este un Open Web OS, adica functioneaza cu aplicatii ce sunt bazate pe standardele HTML5 si JavaScript, spre deosebire de cele mentionate mai sus care au libratii proprii, ba chiar mai mult limbaje de programare proprii.
Sistemul de operare Mozilla nu este foarte popular, insa din anul 2013 de cand a fost lansat sunt mai multe dispozitive ce-l au instalat.
Dar majoritatea dispozitivelor nu sunt tocmai performante si sunt destinate pentru pietele de telefoane smart care acum incep sa creasca (India, Africa).

Pai si ce faci daca vrei sa testezi sistemul de operare?

Pana recent era nevoie sa stii putina programare si sa ai un telefon cu Android compatibil. Trebuia sa descarci sistemul de operare in calculator si cu instractiunile pentru dispozitivul tau generai sistemul de operare de la 0. Destul de dificil!
Acum este o metoda mult mai simpla de a testa Firefox OS pe Android. Tot ce ai nevoie este sa instalezi un .apk, simplu!
Ce trebuie sa iei in considerare este faptul ca fiind un o apicalie care o instalezi, unele functii nu vor merge la fel de bine ca atunci cand sistemul de operare este nativ instalat. Trebuie sa te astepti la probleme!
Insa chiar daca sunt probleme este interesant sa vezi cum opereaza un alt sistem de operare decat Android pe telefonul tau.
Nota:  Sistemul de operare Firefox OS este bazat mult pe gesturi in interactiune iar versiunea este 2.5! 😀
Descarca Firefox OS v2.5  APK

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani