Instalare firmware custom pe Xiaomi Mi Band 3

Instalare firmware custom pe Xiaomi Mi Band 3

Xiaomi a lansat gama de produse pentru fitness in urma cu ceva ani. Primele versiuni ale acestor gadgeturi nu erau foarte impresionante, insa cu trecerea timpului popularitatea acestora a inceput sa creasca semnificativ pana la punctul in care si in Romania se gasesc la o larga varietate de vanzatori.

Unul din cele mai populare produse din gama acestora este Xiaomi Mi Band 3. Practic vorbim de o bratara smart ce o porti la incheietura si iti ofera diverse informatii contextuale (starea vremii, apeluri pierdute, citit mesaje). Functiile in mare parte sunt destul de standard si se regasesc pe majoritatea ceasurilor smart sau pe benzile de fitness, cu ce se remarca cu adevarat este pretul extrem de mic in raport cu ce primesti.

Insa ce ar fi daca ai incerca sa duci experienta standard a bratarii (care oricum este destul de ok) la urmatorul nivel, mai precis vorbesc de instalarea unui firmware custom.

Pe o buna parte din dispozitivele smart de tip ceas/bratari acest concept este nou si nu tocmai aplicabil, insa nu si in cazul Mi Band 3.

O echipa de dezvoltatori au creat un procedeu destul de simplu prin care iti poti actualiza bratara fitness de la Xiaomi cu firmware-uri custom modificate de acestia.

Firmware-urile modificate aduc:

  • traduceri chiar si in limba romana
  • imbunatatiri si functii noi
  • elemente grafice noi

Procedeul de update dureaza cateva minute si nu este complicat deloc.

Ce este foarte important de notat:

  • garantia nu va mai fi valida
  • urmezi tutorialul pe cont propriu si tu iti asumi responsabilitatea deplina in cazul in care ceva merge prost

Instalare firmware custom pe Xiaomi Mi Band 3 click aici

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles