TOP 3 site-uri de Imagini de fundal GRATUITE de o calitate foarte buna 31

TOP 3 site-uri de Imagini de fundal GRATUITE de o calitate foarte buna

Imagini de fundal GRATUITE

Imagini de fundal GRATUITE de o calitate foarte buna

Ideea de imagini de fundal o avem de mai bine de 20 de ani.
Initial a fost o functie noua introdusa pe sisteme de operare pentru Desktop, ca ulterior sa ajunga si pe telefoanele noastre mobile sau tablete.
Faptul ca poti pune un background la alegerea ta, este ca un mod de a personaliza telefonul dupa bunul plac.
Dar cum Google nu mereu iti ofera cele mai bune imagini atunci cand le cauti si aici ma refer strict la calitate, trebuie sa ai o sursa de incredere de unde stii ca mereu gasesti ceea ce cauti si cel mai important 100% gratuit.
Site-ul in cauza l-am descoperit in urma cu foarte putin timp, insa de atunci este sursa mea principala pentru imagini de fundal si cred eu ca este unul din cele mai bune din online.

1. StockSnap.io

Site-ul este bazat in America si conceptul de functionare al lui este destul de simplu.
Fotografiile sunt facute de sute de fotografi din diferite colturi ale lumii si le impartasesc gratuit pe site-ul in cauza.
O poti numi: o comunitate de fotografi profesionisti ce isi impartasesc munca gratis. ?
Majoritatea imaginilor au o rezolutie de peste 4K si nu ai nevoie de un cont pentru a le descarca.
Poti sa vizualizezi fotografiile dupa cele mai populare, vizualizari, recenta, descarcari sau favorite.
Imaginile le poti folosi inclusiv in proiectele tale personale fara sa fii nevoit sa oferi credit (fac parte din domeniul public), insa recomandarea mea este sa atasezi in fotografie macar sursa, e un gest de apreciere modic.

Trebuie sa mai mentionez este faptul ca tot ce cauti pe site, trebuie sa o faci in limba engleza.
Platforma nefiind una din Romania, momentan nu au o traducere oficiala in limba romana.
Sa incercati site-ul si sa-mi spuneti ce parere aveti despre el.

2. Pixabay


 Unul din cele mai populare site-uri pentru imagini de fundal din Romania este Pixabay. Aici gssesti o sumedenie de imagini gratuite ce le poti folosi in orice mod doresti. Imaginile se regasesc in rezolutie foarte mare si sunt indexate in multiple categorii precum natura, masini, arta fotografica, arta abstracta si asa mai departe.

Site-ul este disponibil si in limba Romana si ce este fain la acesta, pe langa faptul ca e super usor de navigat, iti ofera posibilitatea sa descarci imaginea dorita sau pur si simplu sa o vizualizezi in browser la rezolutie mare.


 3. Pxhere

Site-ul acesta pentru imagini de fundal este o idee mai elaborat. Functionalitatea lui la fel ca celelalte mentionate mai sus este destul de simpla. Cauti o imaginile si o descarci dar Pxhere iti oferta posibilitatea sa descarci imaginea dorita in mai multe rezolutii.

Pe langa asta iti afiseaza la fiecare imagine aparatul cu care a fost facuta si paleta de culori din imagine.

Pxhere este foarte popular printre fotografi, creatori de continut sau bloggeri pentru ca ofera aceste functionalitati mai avansate. Insa puteti folosi website-ul fara probleme si pentru a va selecta o imagine de fundal interesanta pentru Desktop sau telefonul mobil.

Bonus: Windows 10 Dynamic Theme

Dacă ai Windows 10 poti instala aplicatia Dynamic Theme. Aceasta iti va descarca automat zilnic cate un wallpaper nou atat pentru Desktop cat si pentru lockscreen.

Acolo aveti mai multe optiuni in ceea ce priveste modul in care este schimbata imaginea de fundal (daca aveti mai multe ecrane ca imaginea sa se intinda pe toate ecranele sau sa fie afisata individual pe fiecare ecran) si de unde sunt descarcate imaginile.

Imaginile sunt de rezolutie mare si nu ocupa foarte mult spatiu, acestea se inlocuiesc cu unele noi in fiecare zi.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani