Energie solara transforma apa si dioxidul de carbon in combustibil
Sursele de energie regenerabile sunt viitor.
Chiar daca inca sunt presiuni din partea marilor corporatii ce inca scot profit din petrol si gaze, usor dar sigur se va face tranzitia la surse regenerabile de energie.
De ce?
Pai nu au impact asupra mediului inconjurator, iti ofera posibilitatea si tie ca persoana fizica sa-ti generatie propria energie si pe termen lung sunt mai avantajoase.
Un articol despre energia regenerabila gasiti aici
Dar, dupa cum am spus mai sus, trecerea se va face treptat in perioada imediat urmatoare (urmatorii 5-10 ani).
Pana atunci suntem siliti sa mai folosim combustibili fosili.
Insa se apre ca un grup de cercetatori din Finlanda si Germania au gasit o solutie sa genereze cu ajutorului energiei solare gaz si combustibil lichid doar din apa si aer.
Lappeenranta University of Technology, VTT Technical Research Centre si Karlsruhe Institute of Technology din Germania au inventat o metoda prin care genereaza enectricitate cu ajutorul panourilor solare, cu energia cumulata fac electroliza apei pentru a genera hidrogen, un dispozitiv ce capteaza din aer CO2 si-l va inmagazina, iar in final se imbina hidrogenul si CO2-ul pentru a da nastere unui combustibil bio (care poate fi in forma solida si lichida). Mai simplu spus: energie solara transforma apa si dioxidul de carbon in combustibil.
Acesta poate fi folosit la randul lui in generarea de electricitate sau pentru alimentatea mijloacelor de transport.
Proiectul SOLETAIR si se afla in curtea universitatii Lappeenranta.
Cu asta ne-a fost dovedit ca energia regenerabila are un potential mult mai considerabil.
O metoda ca cea mentionata mai sus, de a obtine combustibili lichizi inflamabili care produc aproape 0 noxe, ne-ar putea ajuta sa facem tranzitia mult mai rapid de la benzina/motorina/gaz la baterii.
Oferind totodata ragaz companiilor ca Tesla si BMW sa dezvolte masinile electrice si mai mult de atat, sa se coboare pretul tehnologiilor pentru a produce masini electrice mai ieftine.
Pe langa mijlocele de transport, ar fi o idee foarte buna de a genera electricitate in zonele unde metodele de ardere a combustibililor fosili (carbune, gaz) inca sunt folosite intens.
Adica China, ar reusi sa stagneze arderea de carbuni pentru a face electricitate si automat nivelul de poluare s-ar diminua exponential.
Acestea sunt viziuni de ale mele, insa posibil sa vedem implementari de acest gen in viitorul apropiat.
sursa