De ce se inchide telefonul singur? 4 Motive 31

De ce se inchide telefonul singur? 4 Motive

De ce se inchide telefonul singur

De ce se inchide telefonul singur brusc fara avertisment?

Daca telefonul se inchide din senin ceva este in neregula cu el.

Telefoanele mobile inteligente prezinta pe ecran anumite notificari de avertizare atunci cand ceva este in neregula cu ele.
Adica, un exemplu este atunci cand telefonul este prea incins, acesta afiseaza o avertizare ca ar fi cazul sa inchizi din aplicatii si in anumite situatii dispozitivul se inchide automat pentru protectie.

In cazul iOS (telefoanele Apple) exista chiar si o notificare de sistem atunci cand bateria este pe moarte sau anumite componente nu mai functioneaza cum trebuie.

Liniile acestea de cod sunt programate special pentru a prelungi longevitatea telefonului si a evita evenimentele neplacute care se pot intampla in cazul solicitarii pe termen lung.
Insa se intampla uneori ca telefonul sa se opreasca brusc, fara avertisment si tu ca utilizator sa nu ai idee ce se intampla cu dispozitivul tau.

De ce se inchide telefonul singur?

Raspunsul la intrebarea nu este atat de simplu pe cat pare.

Adica cel mai probabil sunt posibilitati de care nici eu nu stiu ca exista, insa in articol am sa incerca sa-ti dau cateva ipoteze posibile pentru care telefonul se inchide fara avertisment.
Cazurile pe care urmeaza sa le enumerez sunt  generale si se aplica pentru toate telefoanele mobile.

Investigatia trebuie sa o faci tu personal mai in amanunt, in cazul in care nu reusesti sa-i dai de cap sfatul meu este sa consulti un service autorizat.

Telefonu se inchide din senin pentru ca bateria este pe moarte

De ce se inchide telefonul singur? 4 Motive 32

Telefoanele mobile sunt „propulsate” de mai multe componente printre care si baterii.

Bateria este o piesa importanta in functionarea modelului si daca aceasta este pe moarte nu mai poate furniza voltajul adecvat deci prin urmare o sa faca ca telefonul se se comporte ciudat, sa se descarci mult mai rapid si automat sa se inchida fara o notificare sau avertisment.

  • bateria este una din cele mai sensibile componente din telefonul mobil si oricat de multa grija ai avea de ea, aceasta inevitabil se va degrada si va pierde curent. Daca bateria este pe moarte (ciclul de incarcati este foarte mare) aceasta incepe sa dea „rateuri”. Ori se descarca foarte rapid, ori face telefonul sa se incalzeazca ori face ca telefonul sa se inchida. Solutia este inlocuirea bateriei.

Scurt circuit pe placa de baza

De ce se inchide telefonul singur? 4 Motive 33

O cauza putin mai rara dar exista o sansa ca si tu sa suferi de ea.

Eu am patit asta cu un telefon mai vechi ce l-am scapat jos. Acesta a parut ok la prima vedere insa dupa cateva zile a inceput sa se incida din senin in cele mai neasteptate momente.

La service au descoperit ca placa de baza a era crapata.

  • daca telefonul a suferit un soc mecanic, este posibil ca placa de baza sa se fisurat si sa faca scurt circuit. Chiar daca in teorie acest tip de problema este foarte rara, se poate intampla pe modelele de telefoane ce nu au placa de baza protejata bine in interior.

Telefonul se stinge si se aprinde singur de la soc termic

Problema este intalnita in general pe telefoanele Apple iPhone 6 pana la iPhone 7, pe modelele mai noi de iPhone sau alte modele de telefoane de la alti producatori nu am auzit multe cazuri ca sa fie o problema larg raspandita.

Practic carcasa se incalzeste foarte tare de la componente si odata ce iesi cu telefonula afara in frig (la -10 grade sau mai putin) aluminiul carcasei incepe sa piarda caldura intr-un timp foarte scurt si telefonul crede ca ceva este in neregula.

Telefonul se stinge si se aprinde singur si atunci cand este la incarcat si temperatura lui este mai mare decat este sigur pentru componente.

  • atunci cand iei telefonul de la cald si-l duci brusc la frig, este posibil ca aceasta sa se inchida ca masura de protectie. Cel mai des este intalnit acest comportament la telefoanele cu carcasa din aluminiu sau care nu se descurca foarte bine cu variatile rapide de temperatura. Solutia este sa incerci sa lasi telefonul sa se incalzeazca trepta sau sa se raceasca treptat.

Sistemul de operare este corupt

Uneori daca sistemul de operare este corupt, telefonul poate sa se inchida sau sa se restarteze. Solutia este sa fie inlocuit sistemul de operare cu cel din fabrica in cazul in care ai facut un flash cu un rom custom sau pur si simplu sa incerci o actualizare a sistemului.

Actualizarea o poti face manual dar si automat din setarile telefonului.

In principal cam aceastea ar fi cauzele pentru care se inchide telefonul tau mobil.
Eu nu sunt tehnician si nu am pretins asta, am scris randurile de mai sus din propria experienta. Unele din situatiile de mai sus fiind probleme cu care m-am confruntat eu direct sau apropiati de ai mei.
Daca telefonul tau reactioneaza similar uneia din situatiile de mai sus incearca solutiile de rezolvare propuse, daca nu sfatul meu este sa consulti un service autorizat.

Aplicatie care cauzeaza un conflict

Daca ai instalata o aplicatie ce nu a mai primit update de mult timp pentru sistemul de operare ce este actualmente pe telefon (mai mult valabil pentru Android).

Risti ca telefonul se se inchida singur sau sa se restarteze din senin.

Uneori aplicatiile ce nu sunt actualizate pentru a fi compatibile cu anumite versiuni ale sistemului de operare pot cauza conflicte ce duc la erori fatale (erori ce fac ca sistemul de operare sa intre in „panica” si singura metoda de rezolvare este sa inchida telefonul singur)

Ce recomand sa faci este sa verifici lista de aplicatii instalate, sa le scoti pe toate aplicatiile ce nu le mai utilizezi si apoi sa observi daca mai are acelasi comportament telefonul.

Tu de ce crezi ca se inchide telefonul singur? Lasa te rog un comentariu mai jos.

Ai cont de Instagram? Ma poti urmari pe: geek.chronicles

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani