De ce se inchide telefonul singur brusc fara avertisment?

De ce se inchide telefonul singur

De ce se inchide telefonul singur brusc fara avertisment?

Telefoanele mobile inteligente prezinta pe ecran anumite notificari de avertizare atunci cand ceva este in neregula cu ele.
Adica, un exemplu este atunci cand telefonul este prea incins, acesta afiseaza o avertizare ca ar fi cazul sa inchizi din aplicatii si in anumite situatii dispozitivul se inchide automat pentru protectie.
Liniile acestea de cod sunt programate special pentru a prelungi longevitatea telefonului si a evita evenimentele neplacute care se pot intampla in cazul solicitarii pe termen lung.
Insa se intampla uneori ca telefonul sa se opreasca brusc, fara avertisment.

De ce se inchide telefonul singur?

Raspunsul la intrebarea de ce se inchide telefonul singur nu este atat de simplu pe cat pare.
Adica, cel mai probabil sunt posibilitati de care nici eu nu stiu ca exista, insa in articol am sa incerca sa-ti dau cateva ipoteze posibile pentru care telefonul se inchide fara avertisment.
Cazurile pe care urmeaza sa le enumerez sunt  generale si se aplica pentru toate telefoanele mobile.

Bateria este pe moarte

  • bateria este una din cele mai sensibile componente din telefonul mobil si oricat de multa grija ai avea de ea, aceasta inevitabil se va degrada si va pierde curent. Daca bateria este pe moarte (ciclul de incarcati este foarte mare) aceasta incepe sa dea „rateuri”. Ori se descarca foarte rapid, ori face telefonul sa se incalzeazca ori face ca telefonul sa se inchida. Solutia este inlocuirea bateriei.

Scurt circuit pe placa de baza

  • daca telefonul a suferit un soc mecanic, este posibil ca placa de baza sa se fisurat si sa faca scurt circuit. Eu am patit pe un telefon Sony. Dupa ce l-am scapat pe niste scari, atunci cand doream sa apas tastele din zona unde era fisurata placa mi se inchidea. Solutia este sa il duci la un service specializat.

Soc termic

  • atunci cand iei telefonul de la cald si-l duci brusc la frig, este posibil ca aceasta sa se inchida ca masura de protectie. Cel mai des este intalnit acest comportament la telefoanele cu carcasa din aluminiu sau care nu se descurca foarte bine cu variatile rapide de temperatura. Solutia este sa incerci sa lasi telefonul sa se incalzeazca trepta sau sa se raceasca treptat.

Sistemul de operare este corupt

  • uneori daca sistemul de operare este corupt, telefonul poate sa se inchida sau sa se restarteze brusc. Solutia este sa fie inlocuit sistemul de operare cu cel din fabrica.

In principal cam aceastea ar fi cauzele pentru care se inchide telefonul tau mobil.
Eu nu sunt tehnician si nu am pretins asta, am scris randurile de mai sus din propria experienta. Unele din situatiile de mai sus fiind probleme cu care m-am confruntat eu direct sau apropiati de ai mei.
Daca telefonul tau reactioneaza similar uneia din situatiile de mai sus incearca solutiile de rezolvare propuse, daca nu sfatul meu este sa consulti un service autorizat.

Ai cont de Instagram? Ma poti urmari pe: geek.chronicles

 

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani