telefonul se incalzeste

De ce se incalzeste telefonul meu cu Android sau iOS

de ce se incalzeste telefonul

De ce se incalzeste telefonul meu cu Android sau iOS atunci cand nu fac nimic pe el?

Telefoanele mobile si tabletele genereaza caldura atunci cand sunt utilizate. Asta datorita componentelor ce functioneaza pe baza de electricitate, care in timpul functionarii lor genereaza caldura care se pierde prin carcasa.
Practic asta nu e nimic iesit din comun, ce este iesit din comun este sa-ti fie telefonul sau tableta calda atunci cand nu le utilizezi sau mai grav de atat sa ajunga la punctul de a fi fierbinti.

De ce se incalzeste telefonul meu cu Android sau iOS?

In acest articol o sa raspundem la intrebarea de mai sus oferind cateva posibile cauze pentru care se incazeste telefonul sau tableta in mod excesiv atunci cand este utilizata sau nu.
Trebuie sa luti in considerare ca mentionatele cauze sunt unele generale si pot sa nu reprezinte problema specifica a dispozitivului dumneavoastra mobil.
Datorita compexitatii dispozitivelor mobile, exista posibilitatea sa existe anumite probleme izolate ce pot cauza o supraincalzire (componente defecte sau proces de fabricatie defectuos) care nu sunt reflectate in articol. In cazul unei probleme parciculare este indicat sa vizitati un service autorizat.

Bateria se apropie de data de expirare

Una din cauzele pentru care se incalzeste telefonul tau mobil poate fi cauzata de faptul ca bateria telefonului se apropie de sfarsitul duratei de viata. Bateriile existente in momentul de fata in telefoanele noastre mobile au o durata de viata intr-o oarecare masura fixa bazata pe cicluri de functionare (incarcari – descarcari). Cand ciclurile bateriei devin din ce in ce mai numeroase, capacitatea acesteia de a inmagazina energie este redusa semnificativ, pana la punctul in care se incalzeste atunci cand telefonul nu face mare lucru. Aceasta incalzire excesiva este experimentata si atunci cand dispozitivul este la incarcat.

Aplicatie care nu este foarte bine optimizata

Cand aplicatiile de mobil nu sunt atat de bine optimizate, acestea pot solicita telefonul inutil in momentele in care nu executa o suita complexa de functii. Asta nu numai ca incetineste telefonul insa in acelasi timp „sug” foarte rapid bateria, facand ca dispozitivul sa fie cald in permanenta fara ca tu sa faci cine stie ce pe el.
Pe Android acest proces se numeste wakelock si sunt aplicatii speciale care adreseaza problema sistemului de operare.

Ai telefonul la incarcat in timp ce te joci pe el

Ce nu este indicat sub nicio forma este sa te joci pe telefon atunci cand este la incarcat. Telefonul va degaja de 2 ori mai multa caldura. Odata de la faptul ca te joci si procesorul e socilitat iar in acelasi timp de la baterie si circuitul de incarcare ce trebuie sa alimenteze telefonul.
Lucruri ce contribuie activ la incalzirea excesiva a telefonului sau tabletei.

Luminozitate maxima pentru perioade lungi de timp

Unele persoane pur si simplu isi lasa telefonul la luminozitate maxima permanent, chiar daca asta nu e bine pentru ochi si mai ales pentru telefon.
Aspectul acesta poate declansa o crestere brusca a temperaturii telefonului facandu-l aproape incomod de tinut in mana.
Pe langa faptul ca telefonu se incinge, display-ul poate fi afectate pe viitor daca este tinut permanent la luminozitate maxima.

Ai o husa sau carcasa foarte groasa pe telefon

Husele groase pot fi o cauza pentru care se incalzeste telefonul. Eu am sesizat asta recent cu o carcasa din cauciuc foarte grosa. Datorita faptului ca racirea telefonului se face prin carcasa, atunci cand acoperi carcasa cu o husa foarte groasa transferul de caldura nu se mai poate face eficient, astfel caldura se mentine in fuselajul telefonului.
 
Acestea ar fi principalele cauze pentru care ti se incalzeste telefonul sau tableta. Dupa cum am spus generarea de caldura de catre dispozitivele mobile e ceva normal, insa atunci cand temperatura creste nejustificat cel mai probabil este una din cauzele de mai sus. Pentru toate cauzele mentionate exista o solutie, insa in unele circumstante trebuie sa apelezi la un specialist.
 

Am reusit sa-ti raspund la intrebarea „ de ce se incalzeste telefonul ” ? Lasa un comentariu

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani