Consola de jocuri portabila si modulara Nintendo Switch s-a lansat oficial 31

Consola de jocuri portabila si modulara Nintendo Switch s-a lansat oficial

Consola de jocuri nintendo switch

Consola de jocuri portabila si modulara Nintendo Switch s-a lansat oficial

Mamiferele sunt vietatile care se adapteaza cel mai usor la schimbarile de mediu si au un dar natural pentru a invata si evolua.
Pe Terra sunt sute de specii de mamifere care convetuiesc in habitaturi diferite, cu diete diferite si pradatori diferiti. Insa indiferent unde s-au clasa pe Lantul trofic, toate au ceva in comun.
Le place sa se joace!
Acest lucru il avem si noi oamenii. Ne place sa ne jucam de la o varsta mica, iar prin joaca e un antrenament bun pentru maturitate.
Dar asta nu inseamna ca joaca o experimentam doar cand suntem mici si la maturitate sunt diverse activitati interesante pe care le intretinem. Activitati care ne tin conectati, ne maresc capacitatea de concentrare si logica.
Unul din aceste instrumente care ne asista la joaca si divertismentul personal dar si al familiei este consola de jocuri.
Consola de jocuri a evoluat foarte mult in ultimii ani din punct de vedere tehnologic.
Acum au in interior procesoare demne de un calculator performant, consuma mai putin curent electric si reusesc sa ofere o experienta foarte apropiate de viata reala odata cu VR-ul.
Insa conceptul de consola de jocuri asa cum il stim noi, este putin invechit si Nintendo dealungul timpului a incercat anumite variatii si experimente (Nintendo WII, Nintendo 3DS etc.). Unele care au avut intr-o oarecare masura priza la public, altele nu neaparat.
In 2017 compania a lansat oficial consola Nintendo Switch care vrea sa refolutioneze modul in care ne jucam pe o consola.
Aceasta este practic o tableta cu ecran de 6,2” de rezolutie 1280x720px, cu un procesor nVidia Tegra X1 si doua controlere.
Partea interesanta este ca aceste controlere se detaseaza de tableta si pot fi folosite pentru multiplayer in Mario Cart de exemplu sau in anumite jocuri unde trebuie sa-ti misti mainile. Manetele cum mai sunt denumite, au inauntru senzori ce detecteaza miscarea lor si motorase pentru vibratie oferind o senzatie cat se poate de interactiva cu jocul.
Consola de jocuri portabila si modulara Nintendo Switch s-a lansat oficial 32
Pe baterie, te poti juca undeva la 3 ore, se incarca cu un USB tip-C, are jack de 3,5mm, WIFI dual-band si Bluetooth pentru a conecta ale periferice.

Credeai ca asta e tot?

Ei bine consola Nintendo Swith poate fi bagata intr-un doc special ce iti permite conectarea la un TV.
Consola face un output FULL HD la 60FPS in jocuri si poti conecta la ea manete Bluetooth pentru o experienta completa.
Datorita procesolui Tegra X1 tableta poate face playback si de filme 4K la 60FPS, insa datorita portului HDMI 1,4 este limitata la 4K 30fps.
Atunci cand este conectata la dock cu manetele pe tableta, manetele se incarca. Performanta in dock este sporita cu aproape 50% (altfel pe baterie nu se obtinea o autonomie atat de buna).
Consola de jocuri portabila si modulara Nintendo Switch s-a lansat oficial 33
Conform mai multor bloggeri, jocurile nu sunt de o calitate foarte mare insa ofera o experienta interesanta si daca este sa gandim putin logic, cam de asta te joci pe consola.
Sa te simti bine singur sau alaturi de prietenii tai, grafica uneori nu esta atat de cruciala.
Consola este acum disponibila la precomanda si costa in jur de 300$, depinde de unde o comanzi.
Livrarea ei se va onora pe data de 3 martie 2017, atunci va di disponibila si in unele magazine.

Cum ti se pare consola de jocuri a celor de la Nintendo? Consola care joaca si rol de Mediacenter.
 
sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani