Stiri Stiri ceasuri smart

Ceasul smart Xiaomi Mi Watch apare într-un clip video

Xiaomi Mi Watch este alternativa unui ceas smart mult mai scump și se aseamănă destul de mult cu ceasul Apple. Diferența cea mai mare față de competitori și chiar ceasurile smart actuale ale companiei va fi la sistemul de operare, funcții și prețul dispozitivului.

Din primele informații ce le aveam disponibile, ceasul în sine ar avea un Android modificat pentru a putea fi utilizat pe un ceas. Practic discutăm de sistemul de operare Google deasupra căruia Xiaomi a pus o interfață grafică optimizată pentru ceasuri smart (acest lucru îl fac și alte companii chineze precum ar fi Zeblaze ).

Image result for xiaomi mi watch

Cât de bine va fi optimizarea? Nu putem ști momentan însă personal sunt o idee șceptic, cel mai probabil nici durata de viață nu o să fie extraordinară, însă avantajul la model ar fi că funcționează ca un dispozitiv smart fără să fie nevoie de un telefon (cel puțin pentru varianta cu eSIM) astfel ai GPS, NFC(cu sistem de plăți ce sper să funcționeze în Europa), microfon/difuzor pentru apeluri sau memo-uri și un magazin de unde poți descărca alte aplicații.

Image result for xiaomi mi watch

Dispozitivul va fi lansat în jurul datei de 5 Noiembrie, prețul se preconizează că va fi în jur de 300-400€.

O merita diferența de preț? Acum depinde, dacă aplicațiile și funcțiile sunt cu adevărat practice (aplicațiile utilizate de noi vesticii mai des și nu doar WeChat sau mai știu eu ce aplicații chinezești, împreună cu plăți cu NFC cu aplicațiile băncilor din Europa) și calitatea construcției este superioară față de Amazfit GTR sau GTS

da, o să merite!

Însă dacă ecosistemul de aplicații este foarte slab, sistemul de operare nu va fi foarte cursiv și durata de viață a bateriei nu o să fie nici măcar de 2 zile, sincer nu știu dacă am să pot recomanda ceasul.

Articole inrudite

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web. Vezi politica de confidențialitate.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți experiența dumneavoastră de utilizare. Vizitați politica de confidențialitate pentru detalii adiționale. Ok Politica confidentialitate

Articole noi direct în inbox fără SPAM

✔ Respectăm confidențialitatea
✔ Articole noi și tutoriale
✔ Mail săptămânal
ABONARE
Confirm că am peste 16 ani și am citit termenii și condițiile
close-link
Click Me

Pasionat de tech?

Dacă nu ai găsit ce căutai, hai în grupul nostru de Facebook unde publicăm materiale interesante și discutăm diferite subiecte
INTRĂ ÎN GRUP
close-link
Click Me