Ceasul smart Xiaomi Mi Watch apare într-un clip video

Ceasul smart Xiaomi Mi Watch apare într-un clip video

Xiaomi Mi Watch este alternativa unui ceas smart mult mai scump și se aseamănă destul de mult cu ceasul Apple. Diferența cea mai mare față de competitori și chiar ceasurile smart actuale ale companiei va fi la sistemul de operare, funcții și prețul dispozitivului.

Din primele informații ce le aveam disponibile, ceasul în sine ar avea un Android modificat pentru a putea fi utilizat pe un ceas. Practic discutăm de sistemul de operare Google deasupra căruia Xiaomi a pus o interfață grafică optimizată pentru ceasuri smart (acest lucru îl fac și alte companii chineze precum ar fi Zeblaze ).

Image result for xiaomi mi watch

Cât de bine va fi optimizarea? Nu putem ști momentan însă personal sunt o idee șceptic, cel mai probabil nici durata de viață nu o să fie extraordinară, însă avantajul la model ar fi că funcționează ca un dispozitiv smart fără să fie nevoie de un telefon (cel puțin pentru varianta cu eSIM) astfel ai GPS, NFC(cu sistem de plăți ce sper să funcționeze în Europa), microfon/difuzor pentru apeluri sau memo-uri și un magazin de unde poți descărca alte aplicații.

Image result for xiaomi mi watch

Dispozitivul va fi lansat în jurul datei de 5 Noiembrie, prețul se preconizează că va fi în jur de 300-400€.

O merita diferența de preț? Acum depinde, dacă aplicațiile și funcțiile sunt cu adevărat practice (aplicațiile utilizate de noi vesticii mai des și nu doar WeChat sau mai știu eu ce aplicații chinezești, împreună cu plăți cu NFC cu aplicațiile băncilor din Europa) și calitatea construcției este superioară față de Amazfit GTR sau GTS

da, o să merite!

Însă dacă ecosistemul de aplicații este foarte slab, sistemul de operare nu va fi foarte cursiv și durata de viață a bateriei nu o să fie nici măcar de 2 zile, sincer nu știu dacă am să pot recomanda ceasul.

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

cel.ro

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani