Benchmark cu iPhone 8 arata puterea cipului Apple 31

Benchmark cu iPhone 8 arata puterea cipului Apple

iphone 8

Benchmark iPhone 8 arata puterea de procesare a cipului Apple. E mare!

Apple este foarte criticata pentru pretul mare al dispozitivelor lor mobile. Cumva vad radacina acuzatiilor si in mare parte acestea sunt adevarate.
Compania are o asa numita „taxa Apple” pusa dispozitivelor din portofoliu. In comparatie cu un telefon cu performanta similara cu Android, un iPhone este cu ceva sute de lei mai scump.

De ce?

Pai tine mult de ecosistemul din care face parte telefonul, inovatia brand-ului in anumite situatii si nu in ultimul rand calitatea materialelor folosite in constructia telefoanelor.
Chiar daca calitatea materialelor deja devine o variabila neglijabila, asta in contextul in care dispozitive ca OnePlus 3 si Xiaomi Mi6 reusesc sa se apropie destul de mult la calitatea constructiei, un lucru este cert: Apple chiar sunt pioneri in multe situatii.
Asta am putut vedea dealungul timpului. Idei ce initial le-a adoptat Apple au fost luate in considerare si implementate de competitie.

Sa fii copiat este un lucru bun, nu?

Insa conform ultimilor zvonuri, acest element este cam greu de copiat chiar si pana in ziua de azi.
Mai precis ma refer la procesoarele Apple. Acestea sunt unele din cele mai avansate cipuri mobile din lume. Reusind o performanta incredibila fara sa consume prea multa energie electrica.
Acelasi lucru pare a fi valabil si cu procesorul din iPhone 8.
Tocmai a aparut pe internet o imagine, un screenshot, cu un benchmark (Geekbench) facut pe iPhone 8 care aparent functioneaza cu versiunea 11 de iOS.
Telefonul pur si simplu distruge competitia ce opereaza pe Android.

benchmark iphone 8
FOTO: Benchmark iPhone 8

Daca numerele din imagine nu va spun nimic, am sa va dau mai jos o lista cu benchmark-uri la dispozitive populare.

Galaxy S8

Single Core: 1900
Multi Core: 6300

LG G6

Single Core: 1700
Multi Core: 3500

Xiaomi Mi5s

Single Core: 2000
Multi Core: 4700

Sony Xperia XZ

Single Core: 1650
Multi Core: 4000
 
Practic noul cip Apple A11 bate (cel mai probabil asa se va numi) sau mai bine spus nimiceste competitia! Cipul integrat este de doua ori mai rapid in comparatie cu telefoanele de top de la marile companii producatoare de telefoane smart.
Asta cel putin pe hartie, ca in viata de zi cu zi exista posibiliatea ca procesorul sa scoata total alte rezultate. Pe langa asta posibil ca screenshoot-ul de mai sus sa fie fake, astfel ar face companiile producatoare de cipuri pentru Android sa rasufle usurate. ?
Momentan stim ca iPhone 8 va dispune de ecran fara margini si de un cip integrat puternic, dar cel mai probabil in lunile ce urmeaza o sa apara mai multe detalii.

Cum ti se pare noul cip mobil Apple A11?

 
 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles