TOP 5 aplicații utile pentru Android și iOS ce îți ușurează viața 31

TOP 5 aplicații utile pentru Android și iOS ce îți ușurează viața

Android și iOS sunt două din cele mai populare sisteme de operare la nivel global.

Fiind în permanență prezente cu noi, în telefoanele mobile și tablete, am ajuns cumva să le integrăm în viața noastră de zi cu zi.

Însă chiar dacă au putere destul de mare de procesare și pot executa o sumedenie vastă de funcții, noi de multe ori la folosim la a publica materiale pe social media sau a face fotografii alături de animale de companie.

Nu că ar fi ceva greșit în a face fotografii sau a sta pe Facebook, însă dacă ai un mini computer cu tine în permanență de ce să nu-l folosești la potențialul lui maxim?

În acest articol am să-ți enumerez 5 aplicații utile pentru Android ce fiecare utilizator ar trebui să le încerce.

Headspace – Meditație pentru pace sufletească

Screenshot Image

Meditația s-a dovedit a fi esențială mai ales în perioadele în care trăim. Liniștea nu mai există, suntem permanent stresați, nu mai facem mișcare cât ar trebui, nu ne mai alimentăm adecvat și cel mai important nu mai stăm singuri cu gândurile noastre.

Aplicația Headspace este o unealtă foarte folositoare dacă dorești să te cunoști mai bine pe tine, să sporește productivitatea și să te relaxezi.

În interiorul aplicației Headspace găsești mulțime programe ce poți să le faci atât acasă cât și în zone unde ai puțin timp liber. Exerciții de respirație și concentrare ce îți eliberează mintea pentru o perioadă, merită încercată.

AR Ruler – O ruletă inteligentă

Știi momentele când doreai să măsori ceva dar nu aveai o ruletă la îndemână?

Ei bine dacă te numeri printre aceste persoane aplicația de mai sus o să te servească foarte bine. Utilizând librăriile din Google AR Core, aplicația AR Ruler îți permite să măsori cu o acuratețe destul de bună unele obiecte din casă sau exterior.

Aplicația se folosește de camera principală și algoritmi inteligenți de aproximare ce pot să determine cu acuratețe destul de mare suprafața fizică a unor obiecte.

iOS are integrată o astfel de aplicație de măsurat.

Duolingo – Învață o limbă străină ușor

TOP 5 aplicații utile pentru Android și iOS ce îți ușurează viața 32

Una din cele mai interesante aplicații ce spun eu că ar trebui să le ai instalate pe telefon este Duolingo.

Aplicația în cazul în care nu ai auzit de ea îți permite să inveți una sau mai multe limbi străine prin intermediul unor cursuri interactive ce te trec rapid prin procesul de învățare a unei noi limbi.

În aplicație sunt zeci de limbi pe care le poți învăța complet gratuit, însă sunt disponibile și upgrade-uri.

Mimo – Învață să codezi

Nu vrei să înveți o nouă limbă străină sau să o aprofundezi? Mimo e o altă aplicație ce o recomand numai că de data aceasta te învață cod.

Ai multiple limbaje de programare ce le poți învăța, cel puțin bazele, asta pentru că la lucruri mai avansate trebuie să faci upgrade la un cont premium. Un cont premium îți aduce mai multe exemple și teste pe care le poți da.

Aplicația te trece prin exemple din ce în ce mai complexe în așa fel ca să înțelegi bazele programării ca ulterior tu să poți scrie de la 0 cod.

Dacă ești interesat să înveți un limbaj de programare (cel mai profitabil job în momentul de față) recomand cu mare îndârjire aplicația Mimo, chiar puteți face și upgrade.

Revolut – Cont bancar rapid, fără obligații

Acum că ai restul aplicațiilor interesante instalate, parcă vrei să mai faci un upgrade la un cont, nu? Sau să comanzi ceva de pe net? Păi în contextul acesta este facil să ai un cont bancar. Una din cele mai populare soluții bancare pentru persoane fizice sau juridice este Revolut.

Revolut îți permite să generezi un card rapid (fizic) și mai multe carduri de unică folosință sau strict digitale. Pe lângă asta aplicația își permite să schimbi valută instant la comisioane avantajoase, să retragi bani de la orice bancomat din lume și multe alte operațiuni bancare direct și rapid din contul tău fără alte contracte adiționale sau vizite la bancă.

Totul se produce transparent, cu comisioane corecte.

Dezavantajul Revolut este că mai ai nevoie de un alt card bancar prin intermediul căruia să-ți încarci contul.

Bonus: Google Lens – Scanează obiecte și vezi ce sunt

Google Lens - Apps on Google Play

Google Lens este o aplicație momentan disponibilă doar pe Android ce-ți permite să scanezi diverse obiecte, text sau anunțuri și să primești informații relavante.

De exemplu, ai o plantă în casă și nu știi cum se numește, pui planta într-un loc bine luminat îi faci o poză și automat îți apar câteva sugestii cu posibile rezultate.

Același lucru poți face cu text în altă limbă, fotografiezi textul și îți apare live traducerea aproximativă.

Aplicația se utilizează de AR Core de la Google pentru a analiza imaginile prin intermediul inteligenței artificiale pentru a da rezultate relevante la solicitarea acestora.

Concluzia

Acestea sunt doar câteva aplicații utile pe care le poți descărca pentru Android și iOS. Din punctul meu de vedere o să te asiste în viața de zi cu zi mai mult decât ai crede și o să te vezi utilizându-le mai mult decât ai credere.

Tu cunoști alte aplicații utile ce merită instalate? Lasă te rog un comentariu mai jos.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani