(Exclusiv) Google taie orice legatura cu Huawei 31

(Exclusiv) Google taie orice legatura cu Huawei

SUA tocmai a blocat compania Huawei in a mai colabora cu companii americane. Astfel orice companie ce are in momentul de fata legaturi legale cu Huawei si are resedinta in America, va fi obligata sa isi retraga parteneriatul.

Pe viitor orice companie va dori sa colaboreze cu Huawei (orice companie americana) este obligata sa ceara permisiunea guvernului.

In urma deciziei guvernului American, compania Google a anuntat oficial ca nu mai are legaturi cu Huawei. De acum Google nu va mai furniza update-uri direct companiei cu exceptia update-urilor de securitate si a serviciilor Google Play. Insa si aceste update-uri sunt doar pentru dispozitivele actuale.

Care va fi strategia de acum?

Huawei a intrat in defensa si circula vorba ca deja pregatesc un nou sistem de operare care posibil sa fie bazat pe Android-ul din codul sursa Google. Mai mult decat atat deja au inceput demersurile pentru a se asigura ca exista componentele necesare construirii de noi dispozitive.

Momentan nimic nu este cert in privinta viitorului companiei dar un aspect este clar: Huawei a suferit o lovitura masiva.

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani