Nu se mai aprinde telefonul? Vezi o lista de posibile cauze 31

Nu se mai aprinde telefonul? Vezi o lista de posibile cauze

Nu se mai aprinde telefonul

Nu se mai aprinde telefonul ? Vezi o lista de posibile cauze

Telefoanele mobile sunt dispozitive extrem de performante ce pot executa o serie foarte vasta de functii.
De la efectuat apeluri de voce si video, la facut fotografii si operat aplicatii complexe.
Capacitatea lor de procesare este foarte mare comparativ cu mega computerele de acum zeci de ani.
Insa fiind mult mai performante de la an la an, producatorii trebuie sa „inghesuie” pe o placa de baza foarte mica sute de tranzistori si circuite care fac posibile punerea lui in functiune.
In foarte multe situatii, componentele de pe o placa de baza de telefon sunt foarte firave si se pot defecta super usor daca dispozitivul nu este menajat. (exceptie telefoanele rezistente)
Deci uneori se pot produce defectiuni de care nici nu ai idee care sa fi fost cauza, astfel nu stii de ce nu se mai aprinde telefonul .
In randurile de mai jos am sa plasez cateva posibile defectiuni care sa iti fi influentat incapacitatea telefonului de a se mai deschide.
O parte din rezolvarile mentionate functioneaza pe orice sistem de operare mobil sau model de telefon.

Sistemul de operare este corupt

  • daca sistemul de operare a fost afectat din anumite privinte, mai exact: update esuat, modificari de fisiere de sistem esuate sau poate chiar virusi (virusi mai mult in cazul Android). Telefonul poate intra intr-un bootloop (nu trece de logoul initial si se restarteaza la infinit), astfel neavand posibilitatea sa se mai deschida. In conditia asta, cel mai indicat mod pentru a repara modelul este sa-l resoftati cu sistemul de operare din fabrica.

Bateria si-a incheiat ciclul de viata

  • bateriile din telefoanele noastre mobile, sau defapt mai corect spus, din majoritatea electronicelor din ziua de azi, sunt de tipul Li-Ion sau Li-Po. Aceasta indiferent de modul in care efectuati incarcarile au o perioada de viata bine definita. Dupa ce un anumit ciclu de incarcari complete a fost depasit, capacitatea acesteia de a stoca energie scade semnificativ, pana la punctul in care nu va mai primi deloc curent. Rezolvarea cea mai simpla in contextul acesta este sa incercati sa inlocuiti bateria cu una functionala de pe un model similar (o imprumutati de la un prieten), daca bateria este interna trebuie sa mergeti la un service autorizat.

Probleme cu placa de baza

  • una din cele mai delicate probleme o reprezinta cea cu placa de baza. O cauza foarte comunca pentru care nu se mai deschide telefonul. In contextul acesta rezolvarea poate sa nu fie atat de simpla si diagnosticarea o poate face numai un specialist.

Display defect

  • uneori poate telefonul nu are absolut nimic ci display-ul sa se fi defectat. Daca nu se mai aprinde telefonul, incearca sa vezi daca poti primi apeluri sau tine apasat butonul de power 10 secunde sa se inchida, apoi redeschide-l. Daca atunci cand l-ai redeschis vibreaza sau produce sunetul de pornire, display-ul poate fi cauza si trebuie inlocuit.

Sper ca acum am clarificat in mare parte cauzele pentru care nu se mai aprinde telefonul tau.
Incearca sugestiile de rezolvare ce ti le-am spus mai sus si daca nu ai reusit sa ajungi la o solutie, telefonul trebuie vazut de un specialist in domeniu.
 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani