Descarca Facebook Lite: Aplicatia site-ului ce merge foarte rapid 31

Descarca Facebook Lite: Aplicatia site-ului ce merge foarte rapid


Facebook este clar una din cele mai populare retele de socializare din lume.
In momentul de fata sunt miliarde de utilizatori online permanent in lume si in Romania cred ca s-a depasit pragul de 9.000.000 de conturi de Facebook.

O buna parte din noi utilizam serviciul pe calculator, insa atunci cand suntem la birou, scoala, in miscare sau prin oras, telefonul mobil capata sarcina de calculator.

Daca este sa stai sa incarci site-ul web pe telefon nu este practic din multiple motive. Asa ca dezvoltatorii site-ului de socializare au facut aplicatii pentru Android si respectiv iOS.

Pe mine m-a dezamagit sincer aplicatia Facebook! (sa nu mai zic de Facebook Messenger care se misca ciudat de la o vreme cu toate story-urile si functiile ce nu prea le utilizez)
Se blocheaza, nu imi updateaza timeline-ul si notificarile imi apar greu uneori.

Garantez ca o buna parte din voi va regasiti in ceea ce am scris mai sus, mai ales daca aveti un telefon mai vechi sau o conexiune proasta la net

Insa am gasit o „portita de scapare” daca pot sa-i zic asa. ?
Mai exact poti face o instalare Facebook Lite gratuit, care este o aplicatie „usoara” pentru resurse si traficul la internet.

Practic Facebook Lite este o varianta mai mica in dimensiuni, ce se misca mult mai bine si are majoritatea functiilor aplicatiei principale numai ca este facuta pentru telefoane mai putin performante cu Android.

Ce poti sa vrei mai mult, nu?

Puncte tari Facebok Lite

Din ce am sesizat eu de cand utilizez aplicatia, aceasta are o suita de beneficii in comparatie cu versiunea conventionala (cea cu iconita albastra)

  • o interfata simplu de utilizat si aerisita
  • dimensiuni reduse in comparatie cu aplicatia principala
  • performanta sporita chiar si pe telefoanele mai vechi cu Android
  • consum de date mobile redus
  • poate functiona chiar si pe conexiune HSDPA/3G

Instalare Facebook LITE Gratuit pentru Android

Instalare Facebook Lite Gratis

Practic poti instala Facebook Lite Gratuit pe telefonul tau cu Android prin doua metode:

Pentru instalarea din Magazinul Play este intuitiva de la sine si nu cred ca mai necesita explicatii.

Insa daca nu gasesti aplicatia in magazinul de aplicatii Google Play va trebui sa faci instalarea manual.

Instalare Facebook Lite prin intermediul unui fisier .APK

Descarca Facebook Lite: Aplicatia site-ului ce merge foarte rapid 32

Instalezi aplicatia manual prin intermediul unui .APK (adica Android Package ce se traduce prin „pachet de instalare”) o sa trebuiasca sa activezi un pas aditional.

Odata descarcata aplicatia, va trebui sa o deschizi si apoi o sa fii intrebat daca doresti sa accepti instalarea din surse externe.

O sa fii intampinat de o eroare similara cu cea de mai sus cum ca „Android a blocat aplicatia din motive de securitate”.

Nota: Aceasta functie este integrata nativ in Android din motive de securitate. Daca stii sigur ca sursa de unde ai descarcat aplicatia este de incredere atunci treci mai departe cu instalarea, daca nu o anulezi. Acest pas este universal valabil pentru orice aplicatie de Android instalata din sursa externa si nu sunt responsabil de eventualele probleme de securitate ce le poate cauza acest procedau de instalare.

Confirmi instalarea din surse externe de setari apoi aplicatia se va instala.

Limitari de functionare

Aplicatia momentan este disponibila doar pentru sistemul de operare Android si a fost conceputa pentru cei care sunt rezidenti ale unor zone cu acces la internet rapid restrans si care au telefoane smart slabe.

E dezvoltata tot de Facebook, deci nu trebuie sa va faceti griji in privinta veridicitatii sau protectiei datelor (cel putin intr-o oarecare masura).

Nu cred ca va fi disponibila pe iOS in viitorul apropiat.

Alte limitari ce le are din ce am sesizat, nu sunt chiar toate functiile integrate in ea (gen chiar daca poti sa raspunzi la mesaje nu ai toate optiunile disponibile direct in ea).

Aplicatia Facebook Lite se misca chiar foarte bine

Dupa ce am terminat procesul de instalare Facebook LITE, am sesizat ca aplicatia consuma mult mai putina baterie si pot sa-mi vad notificarile si mesajele instant.

Da, si mesajele! Nu mai este nevoie sa instalati Facebook Messenger ?
Interfata nu este ea prea moderna, dar pentru functionalitatea de baza si performanta sporita, eu spun ca merita incercata.

Navigarea este similara cu primele versiuni a aplicatiei Facebook, deci o sa regasiti garantat majoritatea optiunilor ce pot sa va intereseze.


Concluzia 

Daca doar vrei sa-ti verifici Timeline-ul si mesajele din Facebook fara sa suferi de o scadere in durata de viata a bateriei telefonului tau
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani