cod verificare samsung

Cod verificare telefon Samsung: Este original modelul?

Telefoanele mobile de la compania Samsung sunt din cele mai populare din lume. Însă odată cu popularitatea au început dea lungul anilor să apară nenumărate replici.

Practic aceste replici sunt telefoane chinezești de o calitate net inferioară ce seamănă în proporție de 90% cu originalul.

Dar odată cu acest rabat în calitate, funcții și aspect vine și un preț aferent. Ca idee un Samsung Galaxy S23 este acum în magazin în jur de 4300 lei.

Dar în China o replică de Samsung Galaxy S20 ajunge undeva la 1300 lei și poate chiar și mai ieftin de atât, depinde cât de mult se aseamănă cu originalul (fiind mai multe clase de replici).

În cazul în care nu sunteți familiarizați, clonele sunt clasate în felul următor:

  • B – calitate foarte proastă
  • A – calitate acceptabilă
  • A+ – calitate bună
  • A++ – calitate foarte bună (deși la Samsung am văzut mai rar)

O merita 1300 lei? Nu, sub niciun caz!

Nu numai că nu este indicat să încurajezi pirateria dar în același timp este siguranța ta la mijloc. Vă puteți imagina că cei care clonează telefoanele nu sunt îngrijorați de a fi dați în judecată pentru copyright, automat nici de normele de siguranță Europene și Globale.

În principal clonele de telefoane mobile sunt un fel de bombe cu ceas, asta pentru că au baterii de o calitate inferioară, cabluri de o calitate inferioară și încărcătoare de o calitate inferioară.

Toate ce pot cauza un incendiu (și nu spun asta doar de dragul de a fi hater însă chiar au fost multe cazuri cu telefoane replici ce au luat foc spontan) care nu numai că te poate răni pe tine dar și pe cei din jurul tău.

Mai bine telefon de generație mai veche decât replică

Dacă vrei să cumperi o replică, mai bine te sfătuiesc să cumperi un telefon din generație mai veche ce este în stare bună sau chiar nou.

Nu numai că calitatea efectivă a telefonului este cu mult superioară față de o replică, dar și performanța nu este de comparat.

Însă să presupunem că ai cumpărat deja de pe OLX sau eBAY un telefon Samsung la un preț bun, însă nu ești sigur dacă este replică sau nu.

Cum verifici un telefon Samsung să vezi dacă este replică sau original? Ți-ai luat țeapă sau ai prins cea mai bună ofertă posibilă?

Cod verificare Samsung *#0*#

Din fericire telefoanele Samsung vin cu o interfață de service ce o poți accesa tastând un cod special în aplicația de apelat.

Tastâng codul *#0*# în aplicația de telefon o să intră într-un meniu de test utilizat de inginerii Samsung pentru a diagnostica diverse probleme cu modelul.

Acest meniu totodată joacă un rol important în cazul în care dorești să vezi dacă telefonul funcționează în parametri.

cod verificare telefon samsung

Însă atenție, dacă introduceți acest cod și vă arată un altfel de meniu decât cel din imaginea de mai sus sau nu afișează absolut nimic înseamnă că telefonul vostru este o replică.

Unele modele de telefoane replică Samsung au început să copieze acest meniu, însă modul în care l-au adaptat nu este perfect.

Adică funcțiile meniului ori nu sunt în ordinea corectă, ori interfața arată diferit sau pur și simplu atunci când bagi codul îți este afișată o simplă imagine care nu face nimic.

Însă dacă meniul nu apare cel mai probabil telefonul este o replică și poți încerca să returnezi produsul sau să îți asumi alegerea și să folosești telefonul în continuare deși nu recomand asta.

Telefoanele replică Samsung nu respectă standardele de calitate Europene (după cum am spus și mai sus) astfel te poți expune la următoarele riscuri pe tine și familia ta mai ales:

  • bateria să ia foc sau să explodeze
  • încărcătorul să ia foc
  • componentele să se defecteze fără motiv
  • datele dale personale să fie compromise

Ce rol mai are codul de verificare telefon Samsung?

Codul practic are rol de diagnoză amănunțită a funcțiilor principale ale telefonului.

Astfel prin intermediul acestui mediu poți verifica toate componentele telefonului fără să fii nevoit să extragi fișiere log din sistemul de operare (fișierele log sunt utilizate de dezvoltatori pentru a analiza probleme de funcționalitate ale sistemului de operare sau ale telefonului, pe lângă asta poți extrage prin intermediul lor și unele detalii despre componente).

Aceasta fiind una din principalele metode pe care le utilizează service-urile sau amaneturile pentru a verifica telefoanele Samsung ce le primesc.

Este telefonul tău o replică Samsung?

Lasă te rog comentariul tău mai jos în cazul în care întâmpini probleme și o să văd poate te pot ajuta cu ceva.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani