Atac DDoS in SUA: Internetul nu a functionat pentru cateva ore 31

Atac DDoS in SUA: Internetul nu a functionat pentru cateva ore

Atac DDoS in SUA

Atac DDoS in SUA: Internetul nu a functionat pentru cateva ore

America are una din cele mai vaste retele de internet de pe planeta.
Datorita dimensiunii colosale a continentului si a utilizatorilor din ce in ce mai „prinsi” de online, trebuie sa aiba la dispozitie aceasta utilizate numita internet pentru fiecare in parte.
Fiind un mod practic de a transmite informatii mult mai rapid, foarte multe companii depind de el, ba mai mult de atat! Foarte multe companii exista datorita internetului! (traiasca PornHub)
Insa azi a lovit Coasta de Est a Americii un atac DDoS colosal, ce a cauzat ca multiple site-uri si servicii pe o raza de ceva sute de km sa nu fie disponibile.
Atacul a fost centrat catre unul dintre cei mai mai furnizori de servicii DNS din America si un veritabil IPM (Practic se ocupa de performante internetului pentru anumite companii private si de stat).
Este vorba de Dyn. Compania a publicat imediat pe pagina statusul problemei si au facut publice update-uri odata cu rezolvarea lor.

Atacul a fost depisatat si rezolvat in aproximativ 2 ore si ceva minute

Chiar daca durata nu a fost extrem de lunga, faptul ca anumite servicii/site-uri web nu au putut fi accesate a cauzat pierderi pentru unele companii si panica printre americani .
In momentul de fata atacul pare sa fie contracarat, desi am inteles ca mai sunt utilizatori carora li se incarca greu paginile web.
Voi va imaginati cati petabiti de date au fost necesari sa floodeze serverele Dyn?
 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles