Atac DDoS in SUA: Internetul nu a functionat pentru cateva ore

Atac DDoS in SUA: Internetul nu a functionat pentru cateva ore

Atac DDoS in SUA

Atac DDoS in SUA: Internetul nu a functionat pentru cateva ore

America are una din cele mai vaste retele de internet de pe planeta.
Datorita dimensiunii colosale a continentului si a utilizatorilor din ce in ce mai „prinsi” de online, trebuie sa aiba la dispozitie aceasta utilizate numita internet pentru fiecare in parte.
Fiind un mod practic de a transmite informatii mult mai rapid, foarte multe companii depind de el, ba mai mult de atat! Foarte multe companii exista datorita internetului! (traiasca PornHub)
Insa azi a lovit Coasta de Est a Americii un atac DDoS colosal, ce a cauzat ca multiple site-uri si servicii pe o raza de ceva sute de km sa nu fie disponibile.
Atacul a fost centrat catre unul dintre cei mai mai furnizori de servicii DNS din America si un veritabil IPM (Practic se ocupa de performante internetului pentru anumite companii private si de stat).
Este vorba de Dyn. Compania a publicat imediat pe pagina statusul problemei si au facut publice update-uri odata cu rezolvarea lor.

Atacul a fost depisatat si rezolvat in aproximativ 2 ore si ceva minute

Chiar daca durata nu a fost extrem de lunga, faptul ca anumite servicii/site-uri web nu au putut fi accesate a cauzat pierderi pentru unele companii si panica printre americani .
In momentul de fata atacul pare sa fie contracarat, desi am inteles ca mai sunt utilizatori carora li se incarca greu paginile web.
Voi va imaginati cati petabiti de date au fost necesari sa floodeze serverele Dyn?
 
 

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

cel.ro

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani