ZTE anunță primul telefon ce are camera frontală sub display.

ZTE anunță primul telefon ce are camera frontală sub display.

Sursa: ZTE

ZTE anunță primul telefon cu camera frontală sub display în urmă cu câteva zile. Practic această tehnologie permite utilizatorului să aibă o experiență full screen fără să fie deranjat de un display decupat sau de o cameră motorizată.

Este vorba de ZTE Axon 20 5G ce are până la 8GB de RAM, 256GB memorie internă, display de 6.92” OLED, camere principale de 64MP și 8MP cu senzor de macro de 2 MP și un senzor de adâncime. Camera frontală a modelului are 32MP iar bateria este una de 4220mAh. Unitatea de procesare Qualcomm Snapdragon 765G permite conectivitate 5G pentru majoritatea providerilor telecom și suportă și încărcare rapidă la 30W.

Conceptul de cameră foto sub display nu este nou, fiind testat de mai multe companii, însă promite multe per total și face cumva ca viitorul să fie interesant.

Practic această tehnologie permite ca în zona unde este plasată camera frontală sub display să fie controlată individual de restul display-ului (datorită tehnologiei AMOLED/OLED).

Și cu ajutorul unor materiale organice și neorganice, în combinație, rezultă un procent de transparență și control al luminozității. Astfel se pot captura fotografii și clipuri video cu camera frontală.

Momentan tehnologia nu este perfectă, garantată, însă viitorul după cum am spus este destul de promițător.

ZTE Axon 20 5G se poate precomanda în China de la 1 Septembrie. Prețul este de 270€

sursa

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani