ZTE anunță primul telefon ce are camera frontală sub display. 31

ZTE anunță primul telefon ce are camera frontală sub display.

ZTE anunță primul telefon ce are camera frontală sub display. 32
Sursa: ZTE

ZTE anunță primul telefon cu camera frontală sub display în urmă cu câteva zile. Practic această tehnologie permite utilizatorului să aibă o experiență full screen fără să fie deranjat de un display decupat sau de o cameră motorizată.

Este vorba de ZTE Axon 20 5G ce are până la 8GB de RAM, 256GB memorie internă, display de 6.92” OLED, camere principale de 64MP și 8MP cu senzor de macro de 2 MP și un senzor de adâncime. Camera frontală a modelului are 32MP iar bateria este una de 4220mAh. Unitatea de procesare Qualcomm Snapdragon 765G permite conectivitate 5G pentru majoritatea providerilor telecom și suportă și încărcare rapidă la 30W.

Conceptul de cameră foto sub display nu este nou, fiind testat de mai multe companii, însă promite multe per total și face cumva ca viitorul să fie interesant.

Practic această tehnologie permite ca în zona unde este plasată camera frontală sub display să fie controlată individual de restul display-ului (datorită tehnologiei AMOLED/OLED).

Și cu ajutorul unor materiale organice și neorganice, în combinație, rezultă un procent de transparență și control al luminozității. Astfel se pot captura fotografii și clipuri video cu camera frontală.

Momentan tehnologia nu este perfectă, garantată, însă viitorul după cum am spus este destul de promițător.

ZTE Axon 20 5G se poate precomanda în China de la 1 Septembrie. Prețul este de 270€

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani