Youtube acum suporta clipuri filmate in 360 de grade 31

Youtube acum suporta clipuri filmate in 360 de grade

Youtube acum suporta clipuri filmate in 360 de grade 32

Youtube suporta acum clipuri filmate in 360 de grade

Google a lucrat ceva timp la o noua functie ca sa o integreze in Youtube. Recent au implementat suportul pentru filmulete 2k si 4k iar acum serviciul de streaming Google suporta clipuri video filmate in 360°.
Feeling-ul creeat este unul de necrezut ! Daca ar integra si conversie in 3D (desi este destul de probabil sa fie pe viitor) ar fi o experienta vizuala cu adevarat inedita. Tehnologia si camere sunt cele de pe Google Street View numai ca sunt setate sa inregistreze.
Daca urmaresti o cursa de masini sau un concert parca devine putin plictisitor sa  vezi lucrurile doar dintr-un unghi asa poti vedea ce se intampla pe langa masina sau in cazul concertului sa vezi imprejurarile.
Astfel vizionarea este mult mai diversificata si interactiva. Eu astept filmari cu drone in 360 de grade sau de pe statia spatiala. 😀
Acum cei care creeaza material si il publica pe Youtube au acum posibilitatea sa ofere spectatorilor tutorialul, reviewul sau scurt metrajul din perspective diferite facand experienta aproape completa, de parca ai fi acolo si ai vedea cu ochii tai ce se petrece intorcand capul sa vezi ce este sau cine este in jurul tau. Impedimentul in acest caz este camera in sine, putine camere suporta filmare in 360 de grade.
Pe langa disponibilitatea restransa a camerelor video, calitatea clipurilor este destul de slaba datorita traficului de date care a crescut de 4-5 ori dar pe viitor o sa apara optimizari si ne vom putea bucura de material in 360° la rezolutii din ce in ce mai mari.
M-ai jos am atasat cateva clipuri. Enjoy! 😀 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles