Xiaomi valoreaza peste 45 miliarde $ 31

Xiaomi valoreaza peste 45 miliarde $

xiaomi evalauta la 45 miliarde dolari geek chronicles
Xiaomi Technology este o companie producatoare de electronice din China. Aceasta are sediul in Beijing, China si este pe locul 3 in lume ca unul dintre cei mai mari distribuitori de telefoane inteligente.
Xiaomi a lansat primul smartphone în anul 2011 si de atunci totul a fost istorie. Lansarea dispozitivului a avut un efect de bulgare de zapada ce a propulsat compania in topul producatorilor din China.
 
Acum Wall Street Jurnal a pus un pret pe valoarea totala a companiei, acesta este suma extraordinara de 45 de miliarde $.
In momentul de fata Xiaomi producatorul, colecteaza capital pentru investitii viitoare. Se preconizeaza ca a cumulat o suma ce depaseste un miliard de dolari. Suma va merge integral in dezvoltarea viitoara a produselor si a brandului in sine.
Conform Wall Street Jurnal avaluarea de 45 de miliarde $ plaseaza compania peste o buna parte din business-urile tip startup din Silicon Valley si Asia care au ca obiect de activitate producerea de produse din industria tehnologica.
Evaluarea este oarecum limitata din anumite puncte de vedere. Compania a suferit un conflict cu Ericsson in India pentru niste patente la care nu au fost achitate taxele. Asta a dus la o actiune legala din partea Ericsson banand dispozitivele Xiaomi in India.
O lovitura dura primita de companie pentru ca o buna parte din business il desfasura pe teritoriul Indiei.
In pofida sumei uriase la care a fost evaluata Xiaomi trebuie notat si faptul ca  este o simpla apreciere a activelor, compania nu este cotata la bursa, deci in concluzie nu se stie exact cat castiga sau cat pierde. Dar asta ramane de aflat pe viitorul, insa producatorii ca Samsung, Sony si LG ar trebui sa ia mai in serios compatitia produselor oferite de Xiaomi.
sursa: androidauthority

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani