Xiaomi Mi4 suporta Windows 10 OFICIAL

Xiaomi mi4 windows 10

Xiaomi Mi4 suporta Windows 10. Microsoft ar trebui sa-si revizuiasca strategia de integrare Windows 10 pentru dispozitive mobile.

O buna parte din noi avem telefoane cu Android ori cu iOS, cele care sunt cu Windows, mai ales in Romania, sunt in numar destul de restrans.
Doza de scepticism vine datorita lansarii deloc glorioase a Windows Phone 7 in urma cu cativa ani.
Platforma avea probleme de stabilitate, ecosistemul de aplicatii nu era stralucit.
Publicul larg a incercat sa stea cat mai departe de telefoanele cu Windows Phone chiar daca nu aveau cunostinte vaste in domeniu. S-a format un fel de repulsie pentru ceva ce nu cunosc pe deplin, doar ascultau de vecinu ce se pricepea la telefoane.
Nici sa nu mai mentionam developerii si hackerii (exceptie cei devotati brand-ului Microsoft). Fiind un sistem de operare closed source, nu poti face mare lucru cu el. Este un cerc vicios!
Cum fiecare proiect evolueaza atunci cand este pasiune la mijloc, Windows 10 a batut cale lunga ca sa ajunga ce este acum, un SO universal. Sistemul de operare incepe sa arate semne de maturizare iar ca experienta este una destul de imbunatatita fata de anii trecuti.
Dar pe mine personal tot nu ma incanta, chiar daca in trecut am avut telefoane cu Windows Mobile(WM5). Strategia Microsoft in jurul brand-ului nu ma face sa-mi las Android-ul pe un telefon cu Windows.
Desi in urma stirei de azi, probabil am sa incerc sa vad cum este.
Xiaomi Mi4 suporta Windows 10 official, doar pe varianta LTE a modelului.
Xiaomi Mi4 este un dispozitiv cu Android lansat anul trecut care a facut furori pentru aspectul premium si pretul foarte mic.
Iar acum ai posibilitatea sa instalezi pe el Windows 10 destul de simplu, urmand pasii de aici.

Xiaomi Mi4 este primul telefon de brand popular care suporta oficial Windows si Android.

Odata cu lansarea oficiala Windows 10 pe Xiaomi Mi 4 o sa incerc si eu sistemul de operare…bine, dupa ce va fi disponibil si pe varianta Internationala (Mi4W) pe care o am.

Concluzia

Eu cred ca Microsoft trebuie sa discute cu marii producatori de telefoane ca sa ofere suport pentru Windows 10 pe langa Android.
Daca vrei sa incerci SOul doar descarci fisierele necesare si le instalezi pe telefon. Il testezi, vezi cum ti se pare si ai oricand posibilitatea sa revii la Android.
Nu trebuie sa cumperi un telefon cu Windows ca sa incerci Windows-ul! Nu e logic! Mai ales ca Microsoft nu se compara cu Apple in materie de popularitate si brand-ing.
Pe langa asta ar mai fi variaetate, varietate care posibil sa atraga unii utilizatori plictisiti de iOS.

Tu ce parere ai de aceasta strategia Microsoft? Crezi ca fiecare telefon trebuie sa-ti ofere posibilitatea de alegere a sistemului de operare?

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles