Xiaomi colectează traficul web de la milioane de utilizatori 43

Xiaomi colectează traficul web de la milioane de utilizatori

O știre de ultimă oră a apărut cum că Xiaomi colectează traficul web de la milioane de utilizatori ai dispozitivelor sale.

Tracking-ul se face primordial în browserul stock ce vine cu telefoanele Xiaomi, însă se pare că această înregistrare a comportamentului utilizatorului nu se limitează doar la browser ci și în sistem. Fiind trimise către servere din Singapore și Rusia informații despre telefon și cum îl utilizezi.

Forbes a solicitat unei firme de securitate ca să investigheze aceste acuzații în detalii și inginerul Andrew Tierney a confirmat.

Compania chineză a comentat cu privire la acuzațiile aduse și au menționat că: „datele sunt trimise criptate către serverele lor, complet anonime, în așa fel ca să fie analizate pentru îmbunătățirea serviciilor și produselor și că nu sunt vândute sau distribuite către alte entități”.

Însă cei care au analizat aceste date au mențioant că există o posibilitate reală ca ele să fie foarte ușor atribuite unei persoane, pentru că se extrag și informații despre identitatea dispozitivului.

Xiaomi este unul din cei mai mari producători de telefoane smart și dispozitive smart din lume. Aceștia au sute de milioane de utilizatori la nivel global pe toate continentele globului.

În timpul scrierii acestui articol compania este evaluată la 30 de miliarde de $.

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles