Wolfram Language identifica orice imagine uploadezi 37

Wolfram Language identifica orice imagine uploadezi

wolfram language

Wolfram Language identifica orice imagine uploadezi…teoretic

Tehnologia a ajutat omenirea sa depaseasca multe dintre limitele care se considerau a fi imposibil de combatut. De la calatorii in spatiu si catre alte planete pana la drone, tehnologia in general are foarte multe parti bune, benefice noua.
Una din elementele tehnologice care acum incep usor usor sa se dezvolte este inteligenta artificiala. Ea este destul de comuna in zilele noastre, este chiar prezenta in vietile noastre de zi cu zi mascata sub forma unor aplicatii de pe telefonul mobil, tableta sau laptop.
Google Now este un exemplu de inteligenta artificiala. Aceasta aplicatie iti rapsunde la intrebari simple, iti poate creea programari, seta alarme si controla anumite setari din telefon insa are si ea anumite limite.
De exemplu una din aceste limite este recunoasterea obiectelor pe baza unei imagini care i-o oferi, functia nu este implementata in Google Now dar o gasim in Google Chrome. Ai posibilitatea sa cauti imagini similare atunci cand dai click pe o fotografie care iti place pe internet, insa algoritmul uneori nu gaseste imagini asemanatoare, ba chiar iti sugereaza chestii total opuse.
search by imageDar viitorul suna promitator pentru tehnologiile de acest gen. A fost lansat un tool care va ajuta pe viitor dezvoltarea unor aplicatii mai inteligente care vor recunoaste direct imaginile care le pui la dispozitie. Denumirea aplicatiei este The Wolfram Language Image Identification Project. Aplicatia este integrata in cadrul unei pagini web unde iti ofera posibilitatea sa incerci o imagine dorita in ideea ca aceasta sa-ti fie recunoscuta.
Algoritmul fiindca nu are ochi (doooh!) preia informatia din pixelii ce ii are imaginea. Calculeaza dimensiunile dintre acestia, tonalitatea lor plus multe alte variabile apoi asociaza rezultatele cu alte fotografii in asa fel incat sa aproximeze cel mai bun rezultat.  Din experienta mea functioneaza destul de bine insa nu va imaginati sa fie perfect. In majoritatea cazurilor a fost exact dar a mai dat si rateuri, este normal pentru un programul in acest stadiu. 😀
Poti sa incerci si tu algoritmul Wolfram AICI.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani