apple iphone 8

Vrei sa cumperi un iPhone 8? Mai bine ramai la ce ai acum

Vrei sa cumperi un iPhone 8

Vrei sa cumperi un iPhone 8? Mai bine ramai la ce ai acum

Apple este una din putine companii din lume ce a reusit in decursul a cativa ani sa ajunga lider global in ceea ce priveste sistemul de operare mobil propriu.
Datorita optimizarii si securitatii sporite un telefon Apple te va asista atunci cand ai nevoie de el cel mai mult, nu acelasi lucru se poate spune despre telefoanele cu Android.
Da, intradevar…sistemul de operare Android a evoluat extrem de mult in ultimul timp, insa experienta de utilizare variaza de la model la model si singurele dispozitive ce merg ca la carte sunt cele oficial suportate de Google (lista este extrem de mica) sau care au Android „curat”.
In rest producatorul aduce modificari inutile si skin-uri ce in timp afecteaza experienta de utilizare si te forteaza sa faci upgrade datorita modului execrabil in care se comporta telefonul.
Aici e cea mai mare diferenta intre cele doua OS-uri si orice ai spune, asta este pur si simplu realitatea, am avut iOS atat si Android, insa tot catre iOS tind si aceiasi parere mi-o impartaseste multa lume.
Insa sa revenim la subiect.

Vrei sa cumperi un iPhone 8?

Nu cred ca este o miscare prea inteligenta daca ai un iPhone 6S sau mai nou.
De ce?
Chiar daca telefonul are in interior noul procesor A11 Bionic si cate un upgrade minor ici-colo, per total, experienta de utilizare a telefonului este identica cu iPhone 7.
Cipurile au devenit atat de avanasate si OS-ul asa bine optimizat incat diferenta de performanta nu mai este chiar asa semnificativa, cum era in anii trecuti.
Cu ochiul liber, in viata de zi cu zi, diferenta intre iPhone 8 si iPhone 7 nu poate fi masurata.
Cu ochiul liber pur si simplu nu iti dai seama care e mai rapid, nici din punct de vedere al operarii aplicatiilor ca Facebook, Instagram, nici din calitatea fotografiilor si clipurilor video si nici din modul de raspuns al OS-ului.

Unde se diferentiaza iPhone 8?

Diferenta cel mai notabila pentru iPhone 8 in comparatie cu 7 sau mai vechi, e in puterea de procesare a aplicatiilor de realitate augumentata (care acum sunt extrem de putine pe iOS si utilitatea e cumva intrebatoare). Aici procesorul A11 o sa fie notabil mai rapid in randarea cadrelor.
Plus ca in jocuri (asta daca te pasioneaza) o sa vezi un gameplay mai fluid in anumite titluri, dar nu ceva extrem de sesizabil.

Daca am un iPhone 6 sau mai vechi, merita sa upgradez?

In cazul in care ai un iPhone 5, 5S, 6 sau un model mai vechi e cumva ok sa faci un upgrade la iPhone 8, fiind o diferenta de performanta notabila, insa ia aminte la ce am spus si mai sus.
Mai bine cumper un iPhone 7 si cu banii economisiti iti cumperi cateva accesorii sau orice altceva iti doreste inima ta. ?
Trebuie sa iei in considerare si faptul ca modelele au un termen de valabilitate (bateria e capsulata si mai devreme sau tarziu va ceda inevitabil) si pe iPhone 8 va fi o mare bucurie de schimbat, fiind mai bine lipita, plus ca nici durabilitatea lui nu se compara cu iPhone 7 (daca ai scapat un iPhone 8 pe jos l-ai nenorocit aproape cert).

Atunci de ce naiba au mai lansat iPhone 8?

Pai e simplu!
E un proof of concept pentru incarcarea wireless si noul procesor A11 Bionic, fiind tehnologii noi ai nevoie de imbunatatirea lor pe baza de feedback. Cum foarte putina lume o sa se arunce la iPhone X (fiind si limitat de capacitatea de productie), iPhone 8 o sa fie canvasul de testare pentru viitorul iPhone.
Abia iPhone 11 va fi slefuit si totul va functiona ca la carte, insa pana atunci noile telefoane Apple sunt un experiment, nu crezi?

Inovatia a incetat in urma cu ceva timp

Apple nu prea pare sa mai faca miscari revolutionare in materie de experienta de utilizare sau functii. Acum mai multa inovatie in sectorul telefoanelor mobile vine din China, care inainte copiau masiv de la Apple. Usor usor roata pare sa se intoarca. Apple pune ochiul pe o tehnologie, o implementeaza si automat cresc pretul cu cateva procente. Asta pentru ca telefonul e „the best they ever built” cand nu stiu neaparat daca e cazul.

Daca nu esti de acord cu mine, lasa un comentariu mai jos. Vrei sa cumperi un iPhone 8?

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles