placa video

Driver video nou pentru placire AMD si respectiv nVidia

video driver

Driver video nou pentru placire AMD si respectiv nVidia

Placile video din ziua de azi au inceput sa ajung la un punct constant in ceea ce priveste performanta lor. Oricate progrese s-au mai facut in ultimii 2 ani, performanta lor nu a fost crescuta semnificativ comparativ cu anii 2005-2006 unde upgrade-urile se simteau de la an la an.

Asta e intr-o oarecare masura justificat

In asa fel incat sa poti baga mai multi tranzistori si circuite pe placile video, procesul de fabricatie trebuie sa scada din ce in ce mai mult, insa momentan ne invartim inca in jurul proceselor de zeci de nanometrii.
Asta inseamna ca placule video noi sunt slabe? Nu, nici vorba, sunt cele mai performante din istoria placilor video ?. Numai ca diferentele de performanta devin din ce in ce mai minore, de la un an la anul.
Poate calculatoarele quantice vor schimb asta.
Insa oricat de minore ar fi diferentele la upgrade sau cat de rapida ar fi placa, exista o problema cu care se confrunta fiecare producator de cipuri video, o problema care afecteaza direct performanta placii.
Aici e vorba de driverele video.
Driverele video sunt unul din cele mai cruciale elemente software care fructifica comunicarea intre joc sau aplicatie cu hardware-ul placii pentru o performanta cat mai optima. Daca driverul nu este optimizat, pot aparea anumite probleme de compatibilitate.
De asta este recomandat sa fii updatat la zi du driverele video.
In urma cu putin timp nVidia si respectiv AMD au lansat o serie noua de drivere pentru placile din gama lor.
VIDEO DRIVER AMD
VIDEO DRIVER nVIDIA
Driverele aduc o serie de imbunatatiri pentru jocurile lansate in 2017 si repara probleme ce sunt prezente in jocurile actuale.
Driverele le puteti descarca din link-urile de mai sus sau cu ajutorul aplicatiilor de update puse la dispozitie de AMD si respectiv nVIDIA.
Va recomand sa verificati periodic link-urile de mai sus in cazul in care apar modificari.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani