Acasă Stiri Viata pe alte planete? NASA va face o dezvaluire pe 22 Februarie

Viata pe alte planete? NASA va face o dezvaluire pe 22 Februarie

de către Dan Mutu

Viata pe alte planete

Viata pe alte planete? NASA va face o dezvaluire pe 22 Februarie

Sistemul nostru solar este foarte vast. Numai parcurgerea unei distante foarte mici, catre una din cele mai apropiate planete dureaza cateva luni, deci va puteti imagina calatoriile pana la marginea galaxiei cam cat ar dura. Pe langa asta nici, tehnologia pentru un transport mai rapid in spatiu nu o detinem (cel putin momentan) asta complica lucrurile si mai mult si face ca multe misiuni de explorare sa fie puse sub un asteptare.
Plus noi oamenii avem o serie de limitari biologice. Corpul nostru poate suferi daca nu are gravitatie. Insa noroc ca avem probe foarte performante si telescoape spatiale (curand urmeaza lansarea celui mai mare Telescop Spatial) care ajuta pe oamenii de stiinta sa analizeze corpurile ceresti indeaproape fara a fi prezenti fizic acolo.
Aceste unelte de inalta tehnologie au dus la noi descoperiri de planete ce orbiteaza stele din afara sistemului nostru solar, astfel se ridica intrebarea de viata pe alte planete.
Exact pe tema aceasta se va tine o conferinta NASA pe data de 22 Februarie ora 20:00. Conferinta va fi difuzata live pe site-ul NASA unde mai multi oameni de stiinta vor detalia descoperirea (sau descoperirile) facute cu referire la planetele ce posibil sa gazduiasca forme de viata, cunoscute si sub denumirea de exoplanete.
Momentan nu se stiu alte detalii referitoare la conferinta, pana si pe blog-ul NASA informatia e redata scurt si la obiect.
Chiar ar fi interesant sa fi descoperit viata pe alte planete desi asta este prea optimist, din punctul meu de vedere. Desi daca este sa judecam problema si din alta perspectiva, la cat de imens este universul orice este posibil. Statistic vorbit probabilitatea gasirii unor planete similare cu ale noastre este destul de mare.
Voi ce parere aveti? Ce urmeaza sa ne prezinte NASA? ?

UPDATE: Nasa a gasit un sistem solar cu 7 planete asemanatoare Pamantului. Acum NASA face demersurile necesare ca sa aduna mai multe detalii despre ele.

sursa

Posibil să te interesez

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani