[adinserter block="3"]
[adinserter block="3"]
Vezi distanta parcursa prin oras cu ajutor acestor aplicatii pentru smartphone 55

Vezi distanta parcursa prin oras cu ajutor acestor aplicatii pentru smartphone

Miscarea e cumva la baza noastra, ca fiinte. Fara miscare nu numai ca ne ingrasam si ne stricam aspectul corporal placut, insa in acelasi timp ne putem afecta sanatatea nerecuperabil.

Din acest punct de vedere medicii si nu numai, iti recomanda sa faci miscare cel putin 30 de minute pe zi.

Oricat de putina miscare fizica faci si pui in functiune muschii asa cum trebuie, o sa poti culege „laurii” pe viitor (aici trebuie sa ma crezi).

Insa cum unii din noi suntem foarte activi zilnic (mers sau alergat) presupun ca te intrebi cum poti sa vezi distanta parcursa prin oras cu ajutor telefonului mobil.

Poti sa vezi distanta parcursa cu ajutorul telefonului?

Da, telefonul are in interior o serie de senzori care pot detecta miscarea atunci cand telefonul se afla la tine in buzunar. Si cu o serie de linii de cod inteligente, aceste miscari pot fi atribuite destul de simplu pasilor pe care il parcurgi.

Ba chiar si sistemul de operare Android are o functie integrata in interior ce-ti permite sa tii telefonul deblocat atunci cand acesta se afla in buzunarul tau.

Dar nu despre asta discutam! In acest articol am sa-ti enumeraz cateva aplicatii pentru fitness ce-ti arata distanta parcursa de tine zilnic si cate calorii ai ars in aceasta perioada.

Aplicatiile sunt complexe si executa mult mai multe functii decat o banala numarare a pasilor parcursi pe timpul zilei.

Acestea pot fi conectate la diverse dispozitive externe de masurare (bratari sau ceasuri smart) si le poti descarca gratuit atat pe Android cat si pe iOS. (asta cel putin pentru o parte din ele)
 

Google Fit

Vezi distanta parcursa prin oras cu ajutor acestor aplicatii pentru smartphone 56

➡️ Vezi detaliile aici
Una din cele mai populare aplicatii pentru pedometru si fitness este Google Fit.

Google Fit iti permite sa vezi anumite informatii revelante in ceea ce priveste activitatea ta fizica, informatii care te ajuta sa-ti monitorizezi performanta si automat sa te ajute sa intelegi ce modificari trebuie sa mai faci.
Google Fit este disponibila doar pe Android si functioneaza si cu ajutorul benzilor sau ceasurilor smart.

Fiind o aplicatie Google, aceasta are o integrare foarte buna in sistemul de operare Android si iti permite in acelasi timp sa-ti sincronizezi cu ea alte ceasuri smart sau bratari suportate.

Aplicatia de facut sport Google Fit este aplicatia principala ce te ajuta sa iti conectezi ceasul smart Android Wear la telefon.

Insa in comparatie cu alte aplicatii pentru fitness, Google Fit nu este foarte avansata in ceea ce priveste datele statistice ce ti le inregistreaza.

 • poti vedea distanta parcursa prin oras
 • poti sincroniza ceasuri smart si bratari
 • un istoric de activitati
 • recomandari de sanatate

Samsung Health

New S Health Lets Users Team Up to Tone Up – Samsung Global Newsroom

➡️ Vezi detaliile aici
Majoritatea telefoanelor Samsung vin cu aceasta aplicatie instalata, insa daca ai un dispozitiv cu Android o poti incerca si tu fara probleme.

Samsung Health este o aplicatie fitness ce iti arata pasii facuti, caloriile arse si alte date relevante activitatii fitness intreprinse.
Mai mult decat atat poti apela la un specialist din interiorul aplicatiei.

Samsung Health este una din cele mai complete aplicatii pentru fitness din spectrul telefoanelor cu Android. Aplicatia are o serie foarte vasta de activitati ce le poate inregistra si acuratetea inregistrarii datelor este foarte buna (mai ales conectata la o bratara sau un ceas smart Samsung)

 • contor de pasi si distanta parcursa
 • inregistrare de multiple activitati fizice
 • sincronizare cu bratari si ceasuri smart (doar Brand Samsung)
 • istoric de activitati
 • recomandari personalizate pentru a imbunatati progresul

Strava

Strava

➡️ Vezi detaliile aici
Daca iti place sa alergi cel mai probabil esti cunoscator al aplicatiei Strava. Aplicatia este una din cele mai populare pentru Android si iOS si iti permite sa vezi distanta parcursa, pasii, kaloriile arse si chiar o harta detaliata cu traseul tau.

Aplicatia este disponibila gratuit pentru Android si iOS iar informatiile acesteia le poti accesa si prin intermediul unui portal web.

Strava in comparatie cu restul aplicatiilor din aceasta lista, are una din cele mai mari comunitati din online. Aceasta este o aplicatie principala pentru o buna parte din atletii profesionisti sau amatori ce practica sporturi precum ciclism si alergat.

 • versiune premium si free
 • inregistrare detaliata a treseului parcurs
 • inregistrare detaliata a indicilor de performanta
 • conectare si integrare cu diverse ceasuri smart si bratari smart
 • comunitate online (un soi de retea de socializare integrata in aplicatie)


Apple Health

Apple Health guide: The powerful fitness app explained

➡️ Vezi detaliile aici
Apple Health vine instalata pe toate dispozitivele Apple si este ca un antrenor personal. Iti masoara chestiile uzuale ca pasii, distantele parcurse si caloriile arse si mai mult decat aici ai aici programe diverse, diete si sfaturi legate de sanatate.

Aplicatia Apple se conecteaza si la Health Kit oferind o serie si alte date mai relevante din punct de vedere medical.

 • cea mai buna optiune pentru telefoanele Apple
 • tracking foarte precis pentru pasi, ritm cardiac si distanta parcursa
 • istoria detaliat al activitatilor
 • sugestii pentru imbunatatirea performantei
 • functii pentru preventia accidentelor vasculare

Acestea sunt sugestiile mele, tu ce alte aplicatii pentru masurat pasii si activitatea vizica stii?

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles