[adinserter block="3"]
[adinserter block="3"]
Vanzarile telefoanelor Apple iPhone scad cu 15% in comparatie cu anul trecut 55

Vanzarile telefoanelor Apple iPhone scad cu 15% in comparatie cu anul trecut

Vanzarile telefoanelor Apple iPhone scad cu 15%: Sa fie acesta un semn?

Telefoanele companiei Apple sunt extrem de populare in lume.
Chiar daca modelele au un pret de baza mare in comparatie cu solutii similare de la alte companii, acestea se vand extrem de bine si sunt cautate.
Motivele sunt diverse care ar justifica comportamentul acesta al consumatorului, ca exemplu, cateva ar fi:

  • rezonanta brandului
  • experienta de utilizare foarte fluida
  • integrare buna cu celelalte servicii/produse Apple
  • design

Insa in pofida succesului din anii precedenti, compania acum trece printr-o perioada mai delicata.
In perioada Octombrie – Decembrie 2018 compania a inregistrat o crestere a vanzarii de telefoane iPhone cu 15% in timp ce celelalte produse si servicii, cumulat, au crescut cu 19%.

Apple is providing the following guidance for its fiscal 2019 second quarter:
  • revenue between $55 billion and $59 billion
  • gross margin between 37 percent and 38 percent
  • operating expenses between $8.5 billion and $8.6 billion
  • other income/(expense) of $300 million
  • tax rate of approximately 17 percent

Diferenta de venituri comparativ cu anul trecut e undeva la 4 miliarde de dolari (anul 2017 –  88 miliarde dolari si anul 2018 – 84 miliarde dolari), la cifra totala nu pare o diferenta mare insa pentru o companie de acest nivel poate indica o schimbare neprevazuta in viitor.
Din punctul meu de vedere, aceasta scadere este datorata in mare parte si preturilor ridicate ale produselor plus faptul ca acum competitia este extrem de acerba in domeniu.
In 2019 cu 300€ iti cumperi un PocoPhone care face aceleasi task-uri ca un iPhone, cu un rabat mic la calitatea de constructie si poate la diverse alte specificatii (difuzoare mai slabe, display rezolutie mai mica si poate o camera o idee inferioara).
Si pentru diferenta de ceva sute de euro comparativ cu un iPhone nou merita in ochii majoritatii interesante de un smartphone capabil, nou cu garantie.
Exemplul Poco este doar unul, acum sunt cateva optiuni de telefoane foarte capabile care nu depasesc 300€ – 400€ si daca zvonurile se adeveresc o sa intre in acest joc (telefoane capabile sub 400€) si companii perecum Samsung, LG.
CEO-ul companiei a anuntat ca Apple isi mentine traiectoria pentru prosperitate si ca in anumite regiuni preturile modelelor vor suferi ajustari.

Tu ce parere ai, pierde Apple teren pe nisa telefoanelor smart? Comentariu mai jos te rog

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles