Tu ai cumpăra un Xbox Series X sau un Series S? 31

Tu ai cumpăra un Xbox Series X sau un Series S?

Microsoft tocmai a lansat două console pentru gaming intitulate Xbox Series X și Xbox Series S. Cele două console vin le prețuri diferite și se adresează la două categorii de persoane.

xbox series s

Consola entry-level este Xbox Series S ce va costa undeva la 300€ și are un procesor cu 8 nuclee AMD Zen 2 la 3.6Ghz, o placă video custom AMD cu 20 unități de procesare având o putere totală de 4 Teraflopi, 10GB de RAM, SSD de 512GB și ai posibilitatea să-l extinzi cu un SSD de 1TB.

Outpul-ul consolei vine cu HDMI versiunea 2.1

La specificații, pe hârtie cel puțin, consola este ca un PC de buget mediu însă performanța în gaming va fi mult mai bună în comparație cu un computer de acelați preț. Astfel posibil ca această consolă să fie cea mai vândută la nivel global.

xbox series x

Varianta X a consolei, Xbox Series X are specificații net îmbunătățite cu un preț de 500€, însă diferențele de performanță sunt destul de semnificative.

Chiar dacă procesorul cred că va fi identic dar la frecvență mai mare, placa video este de aproape 4 ori mai performantă decât Xbox Series S.

Lucru ce cred că necesită o capacitate de răcire mult mai bine gândită, de asta și un design diferit.

Însă întrebarea e cu totul alta, tu ai cumpăra una din noile console Microsoft?

Din punctul meu de vedere prețurile sunt mai mult decât corecte pentru ceea ce oferă consolele.

Mai ales că pe modelul X o să poți juca toate jocurile în 4K la peste 60FPS și detalii maxime, lucru ce nu-l poți face pe un PC da gaming pentru un buget echivalent.

Cred că mulți gameri ocazionali acum o să facă un switch de platformă.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani