Trenul maglev al Japoniei a depasit recordul de viteza

Trenul maglev al Japoniei a depasit recordul de viteza

Trenul maglev al Japoniei a depasit recordul de viteza

Trenul maglev al Japoniei a depasit recordul de viteza insa nu va ramane asa pentru mult timp.

Putin neobisnuita aceasta stire, nu prea am vorbit despre trenuri pe acest blog, insa este o realizare destul de considerabila si este datorata tehnologiei. Cand am vazut viteza atinsa de acest miracol al inovatiei nu mi-a venit sa cred, asta in conditiile in care un tren de la noi atinge maxim 100 km/h. 😀
Trenul maglev al Japoniei a depasit recordul de viteza ajungand la 590 km/h . Acest record a fost doborat dupa 12 ani. Recordul de acum un decenou a fost de 581 km/h si a fost stabilit in anul 2003.
Purtatorul de cuvant al companiei JR Central a spus ca trenul avea 29 de tehninici la bord in timp ce ajuns la aceasta viteza colosala si ca recordul nu va tine pentru mult timp,  in conditiile in care mai este programat un test in cateva zile si este preconizat ca trenul va atinge pragul de 600 km/h.
Desi mijlocul de transport este capabil de aceste viteze,  cand va intra in circulatie in 2027 intre Tokyo si Nagoya va circula cu doar 500 km/h, DOAR 500 !
Trebuie adus in atentie articolul celor de la CFR-ul, mijloacele noastre de transport feroviar nu au mai primit un upgrade din perioada comunista, poate se motiveaza si ei. :))

sursa

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

cel.ro

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani