Transforma ceasul in unul smart! Functioneaza cu majoritatea

chronos wear

Transforma ceasul in unul smart! Functioneaza cu 80% din modelele existente

Ceasurile inteligente sunt o notiune intr-o oarecare masura „proaspete” in lumea tehnologiei si a gadgeturilor.
Asta in seamna ca multe din aspectele ce tin de ele inca nu au fost finisate si rafinate.
Unul dintre cele mai pregnante elemente ce tin de un ceas smart care pe multi nu incanta (nici pe mine sincer) este aspectul fizic.
Bine, nu zic ca ceasurile inteligente nu ar arata frumos! Sunt cateva modele ca LG G Watch R sau Moto 360 care au aspect premium insa costa peste 300$, de banii astia cumperi un ceas analog de un brand renumit care te va tine o viata.
Era sa uit, inca un aspect ce nu imi place la dispozitivele smart de tip ceas e faptul ca in maxim 2 ani deja trebuie schimbat pentru ca nu va mai primi update-uri. In timp ce un ceas analog sau digital de la o companie renumita ca Timex, Casio sau chiar Fossil te poate tine chiar si mai mult de 5 ani (eu am un Casio de 10 ani de zile).
In cazul asta nu prea ai noroc! Daca nu te satisface nici un model smart sau nu ai de gand ca in 2 ani sa dai iar 300 si ceva de dolari pe un model…nu ai alternative. Mai bine spus, nu aveai alternative!

Coverteste ceasul tau preferat in unul smart

chronos gadget
Compania Chronos a lansat un dispozitiv care permite oricarui ceas de 31mm sau mai mare sa devina smart cu ajutorul unui adaptor.
 
Dimensiunea dispozitivului este destul de mica (sub 3mm grosime si 31mm diametru) si se ataseaza pe capacul din spate al ceasului cu magneti sau adeziv.
In interior este prezent un accelerometru, un motor pentru vibratii, cip Bluetooth 4.0 LE si o serie de leduri RGB. Bateria tine aproximativ 36 ore si se incarca wireless.
chronos watch adaptor
Dispozitivul iti poate inregistra pasii facuti, te avertizeaza de notificari si poate chiar schimba melodiile care le asculti in casti.
Are o serie de functii care iti permite sa comunici cu el fara sa fie nevoie sa accesezi aplicatia din telefon, adica atingi ceasul in anumite feluri, ferm, iar vibratiile sunt traduse in actiuni.
chronos gesture
Chronos functioneaza atat cu Android si iOS iar pentru configurare este nevoie de aplicatia de pe site.
Gadgetul este disponibil acum la precomanda si costa 100$.
Mai multe detalii aici.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani