top 5 telefoane bune

TOP 5 Telefoane bune sub 1000 lei ce le poti cumpara acum

TOP 5 Telefoane bune sub 1000 lei ce recomand sa le achizitionati.

Telefoanele mobile sunt pasiunea mea de cand am pus prima data mana pe un smartphone.
E un devotament ca s-a accentuat sa zic asa din ce in ce mai mult cu timpul, de asta am si facut blog-ul practic. Astfel cu timpul am schimbat destul de multe telefoane si automat am inceput sa capat experienta in ceea ce le priveste. Putand sa fac recomandari in functiile de nevoile celui care imi solicita un sfat.
Unul din principalele aspecte ce le aveam in vedere atunci cand doream sa achizitionez un telefon nou era pretul modelului. Bine, eram interesat si de performanta, modul cum arata dispozitivul si ce suport are dar inainte sa pot cauta telefonul ideal cu aceste aspecte in vedere, trebuia sa vad ce dispozitive se incadreaza in buget sau nu.
Si cum nu toata lumea isi permite un dispozitiv extrem de scump, de top, exista zeci de alternative de buget de la o sumedenie de producatori.
De aici a si plecat ideea sa fac un articol ce cuprinde telefoane bune sub 1000 lei (sau ce depasesc poate putin 1000 lei) ce le poti cumpara acum fie din tara fie din strainatate prin intermediul site-urilor ca Gearbest sau Aliexpress. Am zis sa filtrez cateva modele din zecile care exista si sa ti le recomand direct fiind oarecum sigur ca vor fi o alegere buna, indiferent de modelul ales de mai jos.
Firmele in sine au reputatie buna, fac telefoane calitative si mai mult decat atat au suport ok.
Cateva note inainte de a achizitiona modelele listate mai jos:
-telefoanele sunt de buget mediu, deci sa nu va asteptati la o performanta de cap de serie
-calitatea camerelor principale si secundare nu se ridica la standardele modelelor scumpe
Sa incepem acest Top 5 telefoane bune cu un model de la compania Vivo.

1. Vivo Y71

Imagini pentru Vivo Y71
Compania VIVO nu este noua in spatiul telefoanelor smart si al accesoriilor pentru telefoane. A fost fondata undeva prin anul 2009 si ca popularitate e mult mai cunoscuta in China decat in Europa sau America. Dar in ultimii ani acestia au inceput sa aiba o atitudine mult mai concentrata pe raspandirea awareness-ului de brand si in Vest.
Modelul ce este prezentat mai sus costa aproximativ 1000 lei si vine cu specificatii aferente unui telefon de buget mediu insa calitatea materialelor si aspectul posibil sa te faca sa arunci o privire asupra lui.
Are procesorul Snapdragon 425 impreuna cu 4 sau 3 GB de RAM, 16 sau 32 GB memorie interna si o baterie de 33600mAh.
Ecranul modelului are o diagonala de 5.99” cu o rezolutie de 1440×720, o camera principala de 12MP f/2.2 cu suport HDR, o camera secundara de 5MP f/2.2 cu sistemul de operare Android 8.1 pe interfata Funtouch OS 4.0.

2. Nokia 6 2018

Imagini pentru nokia 6
Nokia 6 2018 vine ca succesorul modelului de anul trecut cu cateva ajustari minore la aspectul fizic, componente upgradate si o experienta software cat se poate de nemodificata datorita programului Android One.
Telefonul costa in jur de 1000 lei si vine cu un Snapdragon 630, 3GB de RAM, camera principala are 16 MP cu autofocus PDAF, secundara 8MP si o baterie de 3000mAh.
Avantajul telefonului e ca vine cu Android 8.0 si primeste update-uri super rapid datorita programului Android One. Performanta va puteti imagina ca este pe masura.

3. Xiaomi Redmi Note 5 PRO

redmi-note-5_08
Xiaomi Redmi Note 5 PRO ar fi alegerea mea personala sincer. Nu numai ca este cel mai performant telefon din aceasta categorie, dar din punctul meu de vedere vine si cu un design putin mai rafinat.
Modelul are in dotare un ecran edge-to-edge de 5.99” IPS protejat de Gorila Glass 3 cu o rezolutie de 2160×1080, procesor Snapdragon 636 impreuna cu 4GB/6GB de RAM si 64GB memorie interna ce poate fi extinsa prin intermediul unui card microSD.
Camera principala are 12 MP cu PDAF si mai are un senzor de 5MP ce suporta mod portret iar secundara are 20 MP.
Bateria este de 4000mAh si suporta incarcare rapida. Minusul major al modelului este ca vine cu Android 7.1 dar cel mai sigur o sa fie updatat la Android P.

4. Asus Zenfone Pegasus 4S Max Plus

Imagini pentru Asus Zenfone Pegasus 4S Max Plus
Credeai ca Asus nu mai face telefoane smart? Te-ai inselat!
Bine, ce e drept, modelele lor sunt acum mult mai populare prin China decat in Romania insa ca brend produc telefoane bunicele ce merita o privire cel putin.
Modelul in cauza are un procesor de la Mediatek si mai precis este vorba de MTK6750T , 4GB de RAM si 32GB memorie interna.
Display de 5,7” cu o rezolutie mediocra din punctul meu de vedere, doar 1440×720 px si vine cu camere duale.
Camerele duale au o rezolutie de 16MP respectiv 8MP in timp ce camera secundara este de 8MP.
Bateria modelului este foarte mare, avand o capacitate de 4130mAh insa nu suporta incarcare rapida.
Telefonul se invarte pe la 1000 lei, insa datorita display-ului, nu pot sa va sfatuiesc sa-l cumparati.

5. Huawei Honor 9 Lite

Image result for huawei honor 9 lite
Chiar daca telefonul nu este de ultima generatie asta nu inseamna ca nu se va descurca admirabil in viata de zi cu zi.
Modelul ca si celelalte telefoane prezente in aceasta lista este unul de buget mediu cu un procesor Kirin 659 ce este un octa-core, pana la 4GB de RAM si 64GB memorie interna, 2 camere frontale si 2 camere principale iar bateria este de 3000mAh care in conditii normale de utilizare ar trebui sa tina o zi.
Ecranul modelului nu este de rezolutie extrem de mare precum vedeam la fratele mai mare Huawei p20 insa este FULL HD+ de 5.6” (1080 x 2160) cu tehnologia panoului IPS, oferind culori fii si placute.
Sistemul de operare este Android 8.0 cu interfata Huawei EMUI 8.0 care daca ai folosit pana acum un iPhone o sa ti se para usor similara (gen nu ai sertar de aplicatii).
Modelul vine in mai multe culori si este dual-sim.
 

Tu ce parere ai de modelele de mai sus? Merita achizitionate?

Lasa topul tau de telefoane in sectiunea de comentarii de mai jos.
 
 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani