Top 5 cele mai bune marci de telefoane in 2019 31

Top 5 cele mai bune marci de telefoane in 2019

Telefonul mobil este un accesoriu tare pretuit in secolul 21.

Acesta nu numai ca ne indica intr-o oarecare masura statutul social (bine, cel putin vrem sa ne indice statutul social ? ) dar in acelasi timp ne asista in viata de zi cu zi cu o sumedenie de functii pe care le poate indeplini rapid si eficient.

Insa in momentul de fata sunt zeci de branduri producatoare de telefoane smart ce au fiecare zeci de modele de telefoane smart din care sa alegi.

Dar fiind o oferta asa variata, cu multe din modele destul de apropiate ca specificatii, devine cumva destul de greu sa faci o alegere.

Astfel ajungi sa cumperi un telefon mai mult dupa brand decat pentru performanta ce o ofera (asta doar in anumite situatii).

Care sunt cele mai bune marci de telefoane in 2019?

O sa filtrez brandurile avand in vedere parerile de pe social media, forumuri si bloguri.

Brandurile trebuie sa ofere suport bun pentru telefoanele lor, perioada de update de minim 2 ani pentru modele si incidentele de service sa fie izolate.

Ordinea brandurilor nu este in functie de un clasament.

Samsung Logo Vector

Samsung

PERIOADA DE UPDATE: 2 ANI

SUPORT: FOARTE BUN

FIABILITATE: FOARTE BUNA

Compania Samsung este renumita pentru telefoanele ei. In ultimii ai au imbunatatit considerabil calitatea serviciilor si mai ales perioada de update a telefoanelor. In urma cu vreo 4-5 generatii, era un chin cu update-urile pe Samsung. Acestea venea super greu si in acelasi timp odata cu trecerea timpului performanta telefoanelor scadea dramatic. Modelele companiei sunt disponibile intr-o gama vasta de optiuni si preturi iar disponibilitatea e foarte buna.

Top 5 cele mai bune marci de telefoane in 2019 32

Apple

PERIOADA DE UPDATE: 2 ANI

SUPORT: FOARTE BUN

FIABILITATE: FOARTE BUNA

Chiar daca Apple nu a primit asa multa publicitate pozitiva cu ultimile lansari de telefoane, reputatia companiei este foarte buna in linii mari. Telefoanele Apple sunt printre cele mai fiabile din industrie avand o consistenta a performantei incredibila in anumite situatii. Iar pentru acest aspect este dispozitivul preferat a milioane de persoane. Ce mai este de remarcat la telefoanele smart Apple e perioada de update ce ajunge pana la 3 ani. Telefoanele cu Android avand in medie undeva la 2 ani interval maxim de update la versiuni superioare ale sistemului de operare. Cand vine vorba de pret telefoanele companiei sunt destul de scumpe si oferta e limitata, insa disponibilitatea e foarte buna in Romania.

Image result for Oneplus logo

OnePlus One

PERIOADA DE UPDATE: 2 ANI

SUPORT: FOARTE BUN

FIABILITATE: FOARTE BUNA

ONE+ este o companie foarte noua comparativ cu cele doua mentioante mai sus insa gama de telefoane produse este foarte buna. Si gama cred ca este impropriu spus tinand cont de faptul ca acestia vand doar doua modele de telefoane. Insa acele doua modele sunt performante, au o perioada de update super buna si datorita prezentei unui sistem de operare Android fara prea multe modificari performanta telefoanelor e ceva care le pune intr-o categorie a lor.

Image result for xiaomi logo

Xiaomi

PERIOADA DE UPDATE: 2 ANI

SUPORT: BUN

FIABILITATE: FOARTE BUNA

La fel ca in cazul OnePlus, compania Xiaomi este relativ noua in industria producatoare de telefoane smart cu Android. Gama de telefoane Xiaomi este foarte vasta, cred ca e una din cele mai vaste din lista noastra. Gasesti modele de 100€ pana la 1000€, deci toate bugetele si preferintele sunt satisfacute garantat. Dezavantajul unui telefon Xiaomi este disponibilitatea relativ redus in comparatie cu alte marci si in acelasi timp suportul oferit de companie. Xiaomi nu este prezenta in Romania „oficial” ci majoritatea celor care vand dispozitivele ori la importa ori sunt certificati de catre companie.

Top 5 cele mai bune marci de telefoane in 2019 33

Huawei

PERIOADA DE UPDATE: NECUNOSCUT

SUPORT: FOARTE BUN

FIABILITATE: FOARTE BUNA

Huawei a avut recent un conflict cu guvernul american ceea ce schimba cumva dinamica acestui articol insa daca este sa facem abstractie de acest aspect, compania Huawei face telefoane extrem de calitative si performante ce au preturi corecte pentru ceea ce ofera. Fiabilitatea telefoanelor e una din cele mai bune din aceasta lista, telefoanele lor pur si simplu nu apar in forumuri sau bloguri cum ca ar avea probleme tehnice grave ceea ce le recomanda si mai mult. Problema majora acum este cu update-urile pe viitor. Conflictul cu Statele Unite inca nu s-a rezolvat, astfel compania Huawei va avea de suferit (Google a abandonat telefonele companiei) deci update-urile la sistemul de operare pentru telefoanele de generatie mai veche cel mai probabil nu vor mai exista si telefoanele viitoare ale companiei posibil sa aibe o versiune custom de Android.

Voi considerati ca am omis un brand? Lasati un comentariu in sectiunea de mai jos, puteti utiliza profilul de Facebook ?

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles