Telefonul Ubuntu care se converteste in PC va fi lansat in acest an 31

Telefonul Ubuntu care se converteste in PC va fi lansat in acest an

ubuntu phone

Telefonul Ubuntu care se converteste in PC va fi lansat in acest an

Ideea de dispozitiv universal care poate fi folosit ca PC si smartphone este din ce in ce mai intalnita. Microsoft a fost prima companie care a prezentat un concept functional ce urmeaza sa se comercializeze in acest an insa nu au fost primii care au initiat ideea.
Primul telefon care se convertea in PC a fost rezultatul muncii celor de la Canonical care se ocupa de sistemul de operare Ubuntu. Prototipul se numea Ubuntu Edge si a fost lansat prin intermediul KickStarter dar din nefericire nu a reusit sa convinga indeajuns de multa lume incat sa fie implementat dar asta nu a descurajat compania.
BQ Aquaris E45 este modelul lansat recent de compania BQ in parteneriat cu Canonical si din spusele lui Mark Shuttleworth dispozitivul va suporta pana la finalul anului 2015 functia de care a devenit lumea entuziasmata cu Ubuntu Edge, telefonul se va converti intr-un PC .
Nu au fost divulgate alte informatii specifice referitoare la modul de functionare sau accesoriile care vor permite aceasta convertire, insa implementarea este asteptata sa fie undeva in urmatoarele 6 luni, dar nu am primit o data exacta.
Chiar imi place acest concept si ma bucura progresul facut in acest domeniu. Pe viitor (urmatorii 5 ani) chiar as vedea sa-mi folosesc telefonul pe post de PC pentru task-uri usoare (scris, articole, vizionat filme, web browsing).

sursa

 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani