Telefonul se incarca greu? Vezi rezolvarile problemei aici

probleme incarcare

Telefonul se incarca greu? Vezi rezolvarile problemei aici

Telefonul se incarca greu? Potentialele cauze ce sunt la baza problemei le gasesti mai jos

Dispozitivul numarul unul ce-l avem la indemana aproape pretutindeni este telefonul mobil. Indiferent ca stam pe WC, mergem la magazin sau in club, telefonul se regaseste mereu in buzunarele sau gentile noastre.
Fiind un dispozitiv mobil, acesta functioneaza cu ajutorul acumulatorilor. Acumulatorii ii ofera energia necesara sa functioneze atunci cand suntem cu el in mana.
Insa acel acumulator are o autonomie ce este influentata de modul in care il utilizam si inevitabil suntem nevoiti sa-l incarcam din cand in cand (din cand in cand adica zilnic ?).
Dar in anumite situatii ai sesizat ca telefonul se incarca greu, durand chiar si 3-4 ore.

Care sa fie problema?

In acest articol am sa-ti detaliez principalele cauze pentru care telefonul tau se incarca greu. In 90% dintre situatii aceste cauze sunt la baza neincarcarii adecvate a telefonului sau tabletei, dar pentru ca sunt dispozitive electronice exista anumite probleme mai complexe ce pot aparea care nu se regasesc in articol. In cazul in care nu ai gasit solutionarea aici, te rog sa contactezi un specialist.

Bateria este pe moarte

Cea mai comuna cauza pentru care telefonul se incarca greu este o baterie ce moare. Nu numai ca aceasta nu mai face fata la incarcare dar se si incalzeste sau se descarca foarte rapid.
Majoritatea telefoanelor din ziua de azi iti ofera posibilitatea sa schimbi bateria, in cazul modelelor capsulate e recomandat sa vezi un service specializat.

Incarcatorul are probleme

In anumite situatii ai dea face cu un incarcator defect. Acesta poate sa nu mai ofere curentul necesar de incarcare, se incalzeste extrem de tare sau put si simplu se opreste din incarcare.

Cablul de date defect

Cablul de date este consumabila ce se defecteaza cel mai rapid. Daca tii cablul in tensine, mereu il muti in toate directiile in timp ce telefonul este conectat sau ai obiceiul sa-l infasori in jurul incarcatorului. In timp cablul se va uza si automat va fi afectata capacitatea de incarcare cu un randament maxim.
Atentie mare si la cablurile contrafacute! Chiar daca cumparati cabluri de pe site-uri din China, mereu verificati fotografiile si recenziile la produs.

Port de incarcare defect

In interiorul telefonului este un port de incarcare ce are o placa electronica pe el. Aceasta placa are menirea sa protejeze acumulatorul telefonului si sa ofere o incarcare constanta. Insa uneori placa in sine se poate defecta sau chiar port-ul de incarcare sa fie afectat.

Probleme de ordin software

Tin minte ca acum ceva timp pe un Galaxy S3 am avut o problema cu incarcarea telefonului. Nu era cauzata nici de cablu, nici de incarcator si nici de orice alt factor ce tinea de hardware. A fost pur si simplu o problema de soft pe care dezvoltatorul o scapase atunci cand a publicat soft-ul online.
Cel mai des situatia asta este intalnita pe custom firmwares.

Tu ce probleme cu incarcarea telefonului ai avut pana acum? Comentariu mai jos ?

 
 

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani