telefon modular Facebook

Telefonul modular Facebook va fi un esec garantat

Telefonul modular Facebook

Telefonul modular Facebook va fi un esec garantat dupa parerea mea

Telefoanele modulare sunt un concept foarte interesant ce este de putin timp intalnit in industria de telefoane mobile smart.
Ideea de baza a telefonului modular este ca poti inlocui componentele fara sa mai fie nevoie sa schimbi tot telefonul atunci cand apare un procesor sau senzor foto nou.
Astfel poti de la an la an sa beneficiezi de ultimile tehnologii cu o investie semnificativ mai mica in comparatie cu un telefon complet.
Este o idee geniala din punctul meu de vedere si a incercat sa fie abordata de Google si LG, insa din nefericire aceasta nu a prins.
Acum pe aceleasi urme aparent doreste sa calce si compania Facebook.
Telefonul modular Facebook posibil sa se inspire de la design-ul project ARA in care ai sasiul telefonului si pe el poti plasa diferite module. Aceste module reprezinta camera telefonului, procesorul, bateria, diferitele antene si slot-uri, impreuna cu alta extensii ce sunt menite sa-ti imbunatateasca experienta.
Momentan nu se stiu detalii specifice despre telefon, ci inca suntem la nivelul de speculatii.
Totul a pornite de la patenturi depuse de Facebook pentru un dispozitiv modular ce include toate componentele esentiale unui smartphone. Dosarul a fost depus undeva anul trecut si se speculeaza ca acesta ar fi un telefon modular.
Facebook a recrutat recent persoane experimentate in domeniul telecom. Mai precis persoane ce au lucrat in cadrul Google, Motorola si Apple sunt acum sub umbrela Facebook si fac parte din Building 8, ce este o firma in cadrul Facebook unde se experiementeaza cu tehnologii noi.

Unii speculeaza cum ca persoanele din Building 8 ar lucra la tehnologii noi pentru vr/camera video performante si noi tehnologii pentru a programa AI-uri.

Acum chiar nu stiu ce sa va spun! Daca Facebook planuieste sa lanseze un telefon modular pentru mase, probabilitatea ca acesta sa aiba succes tine de mai multe elemente.
Si o sa depinda in totalitate de competenta echipei din cadrul Facebook ca sa-l faca interesant pentru public. Pana acum Google si LG au incercat conceptul de telefon modular fara succes.
Asta pentru ca este o idee greu de produs in masa si mai mult decat atat consumatorul isi pune intrebari referitoare la practicalitate si rezistenta in timp a componentelor.
Pe langa asta, cel mai probabil o sa vedem „functii revolutionare” din partea Facebook menite sa colecteze mai multe date despre tine, care sunt mascate ca diferite elemente software care nu au o utilitate practica (un laucher bazat pe reteaua de socializare, aplicatii ce iti scaneaza mesajele si email-urile pentru date relevante etc.). Aproape pot sa pun pariu ca telefonul o sa vina cu tehnologii de acest gen pe care nimeni nu le va utiliza.
Telefonul modular Facebook nu cred ca va avea succes daca compania planuieste sa-l lanseze. Este un concept mult prea complex si nu cred ca Facebook are capacitatea sa lanseze un produs de succes, asta daca este sa luam in considerare serviciile/aplicatiile ce le ofera, care nu putem spune ca sunt cel mai bine optimizate.
Si un telefon nu este ca un site! Pe care il poti updata de cate ori ai chef, chiar daca va fi modular!
De acum nu ne mai ramane decat sa observam decursul stiri!

Tu ce parere ai? Are Facebook capacitatea de a lansa un telefon bun?

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles