Telefon cu 16 camere principale

Telefon cu 16 camere principale LG tocmai a fost patentat. Sa fie acesta viitorul?

Telefon cu 16 camere principale LG ne arata viitorul telefoanelor mobil sau cel putin o versiune a viitorului smartphone-urilor din viitor

In ziua de azi exista o multitudine de smartphone-uri cu multiple camere foto principale. Tehnologia este foarte interesanta de fel si iti permite sa ai mai multa flexibilitate in captarea de fotografii. In prezent cele mai populare smartphone-uri vin cu doua camere principale, una din camere fiind un senzor normal iar a 2-a camera poate fi una de zoom, wide angle sau mocrom, fiecare avand intrebuintarile sale si rezulta niste efecte foarte interesante.

Galaxy S9
FOTO: Samsung Galaxy S9 Plus

Insa pentru unii producatori de telefoane mobile acesta a fost doar inceputul.
Huawei a lansat de curand un model de telefon ce are 3 camere foto principale iar LG a patentat un telefon ce are 16 camere foto principale.
Smartphone cameras
Smartphones

De ce 16 camere?

Pai tehnologia din spate pare destul de interesanta. Practic camerele sunt aranjate intr-o grupare de 4 x 4 cu fiecare senzor plasat la un unghi usor diferit, astfel rezulta o aranjare concava sau convexa a senzorilor pe spatele telefonul.
Cu senzorii plasati in asa fel telefonul reuseste sa capteze acelasi cadru din mai multe unghiuri ce o sa-ti permita practic sa-ti schimbi chipul cu unul in care ai iesit cel mai fotogenic din cele 16 cadre (acesta este doar un exemplu intrebuintarile efective pot fi mult mai vaste)
Momentan acesta este doar un patent, ca va vedea acest proiect lumina zilei ramane de vazut.

Voi ce parere aveti, ar fi interesant un astfel de mobil?

Sursa   Sursa 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani