Telefoane Xiaomi pareri: Sunt bune telefoanele chinezilor? 31

Telefoane Xiaomi pareri: Sunt bune telefoanele chinezilor?

Xiaomi e una din companiile ce a devenit extrem de populara in ultimul timp datorita telefoanelor performante la preturi super bune (un exemplu ar fi urmatorul: Xiaomi Mi 9 are specificatiile destul de similare cu un S10 insa pretul e pe la jumatate).

Dar odata ce acestia au penetrat puternic si piata din Romania, foarte multe persoane se intreaba daca telefoanele Xiaomi sunt bune, fiabile si merita investitia pe termen mediu si lung.

Si nu este de mirare. Exact prin aceiasi incursiune am trecut si eu in urma cu mai bine de 3 ani atunci cand am decis sa achizitionez primul meu produs Xiaomi.

In acest articol am sa trec prin cateva intrebari majore ce spun eu ca o sa va ajute in decizia dumneavoastra in achizitia unui telefon smart de la compania Xiaomi.

Cateva aspecte ce doresc sa mentionez inainte:

  • articolul nu este sponsorizat
  • aici sunt adunate pareri proprii in urma experientelor proprii

Telefoane Xiaomi pareri: Sunt bune telefoanele companiei chineze?

Sunt telefoane Xiaomi fiabile?

Da, din experienta mea produsele companiei sunt extrem de fiabile. Am avut pana in momentul de fata doua telefoane ce nu m-au dezamagit, chiar daca eu utilizez telefoanele super intensiv.

Din ce am inteles si de la alti proprietari de telefoane Xiaomi, parerea este identica cu a mea, daca nu chiar mai pozitiva.

Singurul produs al companiei ce a cedat in mainile mele a fost o bratara smart Xiaomi Mi Band 2. Insa aceasta a cedat datorita culpei mele. (am scufundat produsul in apa sarata, preliminar fiind o cazatura frontala pe display care a facut o micro fisura laterala)

Sunt telefoane Xiaomi calitative?

Calitatea este variabila in functie de modelul ales.

Dar in principal primesti un telefon adecvat sumei ce o investesti.

Chiar si telefoanele destul de ieftine (ce sunt pana in 150€) au o constructie solida, un set de functii comparabil cu modele mai scumpe de la competitie si aspect placut.

Insa cel mai bun exemplu este telefonul de top Xiaomi Mi 9 ce aduce o constructie din metal si sticla ce arata super din punctul meu de vedere si daca nu ai cunoaste brandul ai spune categoric ca telefonul ar fi mult mai costisitor de achizitionat.

Sunt telefoanele Xiaomi sigure?

Daca va preocupa activ confidentialitatea informatiilor dumneavoastra, in acest context nu ma pot pronunta pentru ca niciodata nu am fost ingrijorat de acest aspect.

Insa daca este sa tinem cont de faptul ca compania este de origina chineza si datele contului dumneavoastra nu sunt sub juristictie europeana, da, posibil sa fie ceva motive de ingrijorare.

Dar pana in momentul de fata nu exista un caz concret ce sa acuze compania de „spoofing” de date personale.

Isi mentin valoarea telefoanele Xiaomi pentru revanzare?

Nu. Valoarea telefoanelor scade destul de mult pe piata SH de telefoane. Acest aspect este influentat de o multitudine de elemente dar in principal tine de costul initial de achizitie (care deja este mic comparativ cu alte branduri), notorietatea locala a brandului si valoarea atribuita de client brandului.

Daca daca va intereseaza revanzarea, sa stiti ca posibil sa pierdeti putin in aceasta privinta comparativ cu un Samsung sau Apple.

Cum este perioada de update la un produs Xiaomi?

Pai in linii mari cam 2 ani primesti update-uri majore la sistemul de operare si update-uri de securitate. Dupa acea perioada inca un an (daca nu ma insel) primesti update-uri de securitate.

Perioada de update e oarecum standard ca la orice alt producator insa avantajul Xiaomi este comunitatea foarte activa de pe forumurile acestora unde se publica problemele si cererile de noi functii.

Concluzia

Xiaomi este o companie relativ tanara in spectrul telefoanelor smart, insa faca o treaba super buna.

Asculta ce vor clientii, adreseaza probleme cu telefoanele lor destul de rapid si au preturi bune.

Recomand produsele lor? Da, chiar sunt o achizitie buna, indiferent de bugetul si nevoile dumneavoastra.

Inca nu esti convins?

Am facut un topic pe forum special pentru aceasta intrebare, unde mai multe persoane au contribuit cu un raspuns, arunca o privire acolo.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani