Telefoane Samsung si LG care iti scaneaza IRISUL 31

Telefoane Samsung si LG care iti scaneaza IRISUL

samsung iris scanning

Samsung si LG lucreaza la tehnologii de scanare a IRISULUI care vor sa le implementeze pe viitoarele modele de gadgeturi.

Am discutat despre aceasta tehnologie in urma cu cateva zile cand telefonul Fujitsu Arrows NX a devenit disponibil pentru achizitionare.
Se pare ca aici este viitorul autentificarilor si e un lucru inedit ca a fost implementata pe telefonul mobil o astfel de tehnologie.
Irisul avand un model unic pentru fiecare persoana, aceasta metoda este sigura si rapida pentru efectuarea de autentificari/confirmari. (insa la inceput va depinde de luminozitatea mediului in care esti)
Si se pare ca ca in viitorul apropiat vor fi telefoane Samsung si LG care iti scaneaza IRISUL, asta conform unor zvonuri din Asia.
Ba chiar mai mult de atat, probabil sa vedem primele modele de telefoane cu aceasta functie implementata pe la inceputul anului viitor.
Eu sincer cred ca zvonul este adevarat intr-o oarecare masura. Ca nu o sa fie lansate telefoanele cu aceasta tehnologie la inceputul anului 2016, probabil, insa tin sa cred ca in decursul lui 2016 o sa avem primul contact cu un telefon de genul de la o companie ca LG sau Samsung.
Practicalitatea in momentul de fata este oarecum intrebatoare. Asta datorita camerelor frontale care nu au o performanta asa de buna in medii cu o luminozitate scazuta, insa nu cred ca stie nimeni ce noi modele de camere frontale urmeaza sa fie anuntate.
Acum ramane de vazut cine va face primul pas dintre cei doi, cine stie…poate chiar si HTC sau alt producator de telefoane smart sa ne surprinda. 😀

sursa

 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani