Telefoane Huawei pareri bune si mai putin bune despre dispozitive 31

Telefoane Huawei pareri bune si mai putin bune despre dispozitive

Telefoanel Huawei pareri bune si mai putin bune in urma utilizarii dispozitivelor

Telefoanele Huawei sunt din cele mai populare dispozitive smart la noi în țară.

Compania a reușit să acapareze piața consistent în decursul a mai puțin de 10 ani. Asta sa datorat în principal calității bune a telefoanelor, marjei de prețuri vastă și mai ales a performanței dispozitivelor.

Însă fiind atât de populare și testate de mai multe persoanei, e cumva logic să nu satisfacă pe toată lumea.

Fie din punct de vedere a aspectului fizic, funcțiilor sau factori mult mai obscuri și particulari.

Fiind unul din utilizatorii unui dispozitiv mobil al companiei mă regăsesc în câteva din vorbele de bine și de rău răspândite pe internet la adresa companiei.

Dar hai să începem cu partea bună a lucrurilor.

O gamă vastă de telefoane mobile

Pentru că nu toți avem bugete exorbitante te investit într-un telefon mobil, este crucial ca companiile să ne ofere o gama cât mai vastă de opțiuni în așa fel să putem primi cel mai bun și performant dispozitiv smart aferent costului.

Huawei are o gamă foarte vastă de dispozitive de buget mic, mediu cât și mare. Putând foarte ușor să se încadreze în lista de interes a potențialilor clienți.

Suport bun și update la zi

Compania Huawei are unul din cele mai bune departamente de support oficial cât și neoficial pe diferse forum-uri cum ar fi Xda-developers.

Astfel în cazul în care ai o problemă de ordin tehnic cu telefonul poți fi sigur că se găsește un soi de rezolvare.

Cât despre update-uri, Huawei este printre puținele companii de pe piață care își respectă perioadă de update preconizată pentru dispozitivele din gamă.

Deci te poți aștepta ca cel puțin 2 ani să nu ai treabă cu telefonul mobil, în contextul patch-urilor de securitate și performanță, mai ales pe dispozitivele de top unde vin update-uri de securitate chiar și de mai multe ori în aceiași lună.

Dispozitive populare pe piața second hand

De ce ar fi ăsta un avantaj? Păi dacă nu ai buget de un telefon nou, garantat o să găsești un model din generațiile trecute pe care să ți-l permiți.

Mai mult decât atât, fiind telefoane populare, dacă experimentezi o problemă de ordin tehnic și nu mai ai garanție oficială majoritatea service-urilor respectabile de telefoane o să te poată ajuta, accesorii sunt la tot pasul și în cazul în care dorești să-ți revinzi telefonul o să găsești cumpărător garantat.

Calitate foarte solidă a construcției

Chiar dacă achiziționezi un telefon Huawei de buget sau un flagship, calitatea construcției telefoanelor este foarte solidă. Chiar recent am avut șansa să țin în mână un telefon de buget Huawei și am rămas plăcut impresionat de cât de bine închegat este totul.

Materialele nu sunt ele de cea mai bună calitate pe telefoanele ieftine însă sunt făcute cât de solid permite tehnologia. Asta se traduce într-o durată de viață extrem de bună a smartphone-ului.

Camere foto performante (pe gama de top)

Gama de top Huawei are cele mai bune camere foto principale/secuncare din industria telefoanelor smart. Camerele sunt concepute împreună cu Leica, astfel calitatea senzorilor este superioară și se împacă extrem de bine cu partea software. În cele din urmă rezultatul este unul impresionant. Imagini de calitate, clipuri video clare chiar și în cele mai provocatoare condiții (lumină scăzută, zile însorite sau subiecți în mișcare).

Ok, punctele tari sesizate de mine sunt substanțiale, însă care sunt dezavantajele în achiziționarea unui telefon Huawei din punctul meu de vedere?

Experiență software cu probleme

Experiența software oferită de EMUI este bună per total, însă sunt anumite probleme care nu par să se regăsească pe alte telefoane din ce am mai testat în decursul anilor.

Aplicațiile sunt închise violent, chiar și cele pe care le utilizez (aceiași problemă este și pe MIUI de la Xiaomi), probleme în interfața de multitasking și cel puțin în cazul meu uneori experimentez probleme sertarul de aplicații (trebuie să dau swype de 2 ori ca să se mi se afișeze aplicațiile).

Devalorizare considerabilă pe piața second hand

E clar că toate electronicele se devalorizează odată ce au trecut de prima tinerețe, însă în cazul Huawei parcă această devalorizare este mult mai semnificativă.

Dacă un iPhone 7 și acum îl găsești pe OLX cu 900-1000 lei, un Huawei P9 care este din același an cu iPhone-ul, este cam 250 lei.

Deci eu aș evita să achiziționez un telefon Huawei de nou la prețul de vânzare din magazine.

Probleme cu semnalul (experimentat doar pe Digi)

Nu știu musai dacă e o problemă generală pe cât una particulară în cazul meu, dar am spus să o menționez și pentru cei care sunt pe Digi și doresc să achiziționeze un smartphone Huawei.

Am un P20 și în anumite zone ale orașului (în Iași) pe Digi nu a semnal mai deloc în timp ce Orange-ul meu este full. Asta o experimentează doar telefonul meu, sim-ul al 2-lea fiind pe slot-ul secundar.

Cam asta ar fi câteva aspecte ce cred eu că ar trebui să le iei în considerare atunci când te uiți la un smartphone Huawei. Toate aceste puncte au fost sesizate de mine în urma utilizării a două telefoane Huawei pe o perioadă de 1 an și jumătate.

Chiar dacă punctele mai puțin bune ale telefoanelor Huawei nu sunt ele cele mai consistente (poți tu de exemplu să nu ai anumite probleme soft) valoarea de revânzare poate fi importantă, la fel și consistenta în experiența de utilizare.

Sper că am putut să te ajut să iei o decizie și oricare ar fi următoarea ta achiziție, cred că o să iei cea mai bună decizie pentru nevoile tale.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles