Image default
Editorial

Taxe vamale pentru China in anul 2017: Ce taxe trebuie sa mai platim?

Taxe vamale China 2017: Ce taxe trebuie sa mai platim anul acesta?

Comerciantii din China ca Gearbest, Dx si Aliexpress devin din ce in ce mai populari. Astfel persoanele ce nu au mai comandat pana acum produse din afara Uniunii Europene se intreaba de taxele vamale.
Taxele vamale sunt modificate dupa o anumita perioada de timp, astfel posibil ca unele informatii gasite pe internet sa nu mai fie valabile.
De asta am hotarat sa fac un articol pentru Taxe vamale China pe 2017.
In principal coletele ce vin din afara Uniunii Europene sunt taxate cu TVA si anumite taxe vamale in functie de curierul prin care ajunge comanda, plus o taxa perceputa pentru coletele ce dapasesc o valoare stabilita de stat.

Taxe vamale China 2017

Valoare produsTAXE SUPORTATE DE CUMPĂRĂTOR
Produsul nu depășește 10€FĂRĂ TVA
FĂRĂ TAXE VAMALE
Produsul depășește 10€ până la pragul de 150€TVA 19% DIN VALOAREA PRODUSULUI+8lei
FĂRĂ TAXE VAMALE
Produsul depășește 150€TVA 19% DIN VALOAREA PRODUSULUI+8lei
TAXE VAMALE PENTRU CATEGORIA DE PRODUS (în medie e undeva la 3,3% din valoarea coletului)

Referinta Taxe Vamale China 2017: Bunuri expediate prin colete customs.ro
Practic daca ai comandat un produs in valoare de 10€ nu trebuie sa iti faci griji de taxe aditionale. Acesta posibil chiar sa-ti ajunga la oficiul postal din cartier.
Daca produsul depaseste 10€ dar nu depaseste 150€, atunci achiti la vama TVA 19% plus o taxa de 8 lei ce reprezinta achitarea TVA de catre vames in numele tau. Coletele ce depasesc 10€ ajung direct la regionala vamala.
Daca bunurile depasesc 150€ atunci o sa achiti TVA 19% si taxa de 8 lei, plus taxe vamale pentru categoria de produs.
Taxele vamale pentru categoria de produs reprezinta un procent din suma totala a comenzii (acesta iti este comunicata de obicei la oficiul vamal sau poti contacta pe cei de la ANAF)
In cazul in care apelati la un serviciu de curierat rapid cum este DHL, trebuie sa verificati site-ul acestora pentru a indentifica terifele percepute pentru coletele din afara Uniunii Europene.
In principiu plata TVA-ului este exact in formatul din tabelul de mai sus, insa curierii percep taxe mai mari pentru plata TVA-ului in numele vostru.
Daca nu doresti acest lucru trebuie sa-ti faci un numar EORI.

Intrebari frecventa referitoare la taxe vamale China

Pot evita plata taxelor vamale?

-Numai pentru coletele ce sunt trimise din Uniunea Europeana si nu sunt accizate de stat (tutun, alcool etc.) sau daca chinezul trimite coletul la o regionala din Europa, apoi acesta ajunge la tine (cazul dx.com).
 
In linii mari cam asta este tot ce trebuie sa stii. In cazul in care ai intrebari sau nelamuriri le astept in sectiunea de comentarii de mai jos

Ai cont de Instagram? Follow me 

Articole inrudite

Download muzica pe telefon sau PC 100% LEGAL

Dan Mutu

Program de editat poze online GRATUIT si usor de utilizat

Dan Mutu

Mai stie cineva ce este Instagram dupa ultimile update-uri?

Dan Mutu
Încarc...

Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți experiența dumneavoastră de utilizare. Vizitați politica de confidențialitate pentru detalii adiționale. Ok Politica confidentialitate