Swincar E-Spider: Un ATV electric mai putin obisnuit 31

Swincar E-Spider: Un ATV electric mai putin obisnuit

ATV electric

Swincar E-Spider: Un ATV electric extrem de flexibil si interesant

ATV-ul este un mijloc de transport extrem de util pe teren accidentat si nu numai. Utilitatea lui e una destul de vasta, drepta dovada sunt folosite si de armata sau politie insa in anumite circumstante acesta intampina probleme.
Daca e vorba de teren foarte abrupt, santuri de dimensiuni mari sau coline cu unghi mare ai toate sansele sa te rastorni cu el (aici trebuie sa aveti incredere in mine).
Dezavantajele ATV-ului sunt: centrul de gravitatie ridicat si faptul ca este ingust, acesti doi factori il fac sa fie predispus la rasturnare.
Dar…oare exista un ATV care sa fie perfect? Sa aiba stabilitatea, versatilitate, viteza?
Raspunsul este DA si vine de la o companie franceza numita Swincar.

Swincar E-Spider
FOTO: Swincar E-Spider

Compania a creat un ATV electric care dispune de un centru de gravitatie mic, suspensie independenta pe toate rotile si un scaun care se misca odata cu terenul. Toate acestea in confera capacitatea de a parcurge cele mai dificile trasee.
Swincar E-Spider
FOTO: Swincar E-Spider

Denumirea lui este Swincar E-Spider si vrea sa revolutioneze modul in care facem offroad.
E-Spider are un cockpit de 1 singura persoana care se misca in dreapta sau stanga ca sa te mentina intr-o pozitie dreapta indiferent de teren. Virajele sunt facute similar unei motociclete, inclinand rotire in directia in care vrei sa intorci prin intermediul volanului.
Mobilitatea este asigurata de 4 motoare de 1000W, fiecare asigura si regenerare/franare atunci cand iei piciorul de pe acceleratie. Autonomia vehiculului este estimata undeva la 4 ore pe teren accidentat.
Insa va las pe voi sa vedeti masinaria in actiune 😀

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani