Sunt trotinetele electrice sigure

Sunt trotinetele electrice sigure? Un studiu american dezvaluie cateva aspecte interesante

Sunt trotinetele electrice sigure? Majoritatea celor care conduc astfel de vehicule nu poarta casti de protectie

Conform unui studiu efectual in America majoritatea celor care conduc scootere/trotinete electrice personale sau inchiriate prin intermediul serviciilor ca Bird, nu poarta casti.
Mai precis peste 90% din acestia nu porta casti, motiv pentru care in jur de 40% din accidente se produc in zona capului.
Aceste incidente care au inceput sa creasca in intensitate fac ca sa apara cateva intrebari in ceea ce priveste siguranta celor care piloteaza scootere electrice si daca purtarea unei casti ar atenua o parte din incidentele provocate.

Mii de oameni conduc aceste trotinete electrice zilnic in SUA pe strazi care sunt impartile cu masinile si pienonii

Scriu un grup de cercetatori de la Universitatea din California, Los Angeles. Tot acestia completeaza ideea cum ca potentialul de crestere al acestei industrii de mico mijloace de transport este destul de mare si urmeaza sa creasca accelerat in perioada imediat urmatoare.
Din comunicatul cercetatorilor implicati in acest caz se doreste mai mult ridicarea unor semne de intrebare nisei de micro-mobilitate si se doreste preventia pe cat posibil a viitoarelor accidente. Mai mult decat atat cercetatorii sunt dispusi sa coopereze si cu companiile ce produs echipament protector.
Acu daca este sa folosim putin logica elementara, este evident ca acest tip de trotinete nu sunt la fel de sigure precum alte mijloace de transport „verzi” sau „curate”. Un exemplu in acest context ar fi chiar bicicleta conventionala sau electrica.
Nu numai ca franele de pe un scooter/trotineta electrica (depinde cum vrei sa-i zici) sunt mai proaste dar si manevrabilitatea e o idee mai delicata. Cum cu o bicla treci super usor peste o groapa, cu o trotineta electrica nu prea ai aceleasi sanse, deci o eviti sau franezi brusc lucru ce nu este indicat neaparat mai ales cand ai viteza.
Deci intr-o oarecare masura are mai multa logica sa porti o casca si/sau echipament protector.
Nu e la moda si cool, asta e corect, dar in prizma cealalta sta un lucru mult mai important: sanatatea ta.
Sunt tare curios cum va trata guvernul american aceasta ipoteza si daca se vor materializa ceva rezultate.
Trotinetele si bicicletele electrice au crescut in popularitate in ultimii ani si acesta este doar inceputul.
Cu cat apar noi taxe pe carburati si pe masini cu combustie interna se cauta metode noi, eficiente si „curate” de transport urban.
Metode care nu numai fac ca aerul din oras sa fie mai respirabil dar in acelasi timp sa previna blocajele rutiere fluidizand deplasarea.

Tu ce parare ai, sunt scooterele electrice sigure?

 
sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani