Stirile false pe Facebook vor disparea: Compania face modificari 31

Stirile false pe Facebook vor disparea: Compania face modificari

Stirile false pe Facebook

Stirile false pe Facebook vor disparea: Compania face modificari

Facebook este una din cele mai mari retele de socializare din lume. Acestia au in momentul de fata milioane de articole publicate, stiri distribuite si imagini uploadate in sistem pe zi.
Insa odata cu volumul acesta incredibil de mare de content intervine o problema foarte sensibila la mijloc, mai precis este vorba de stirile false pe Facebook.
In momentul de fata, numai in Romania, sunt cateva zeci de site-uri care publica materiale false pe Facebook in scopul dezinformarii si manipularii maselor ce nu sunt atat de iscusite in verificarea informatiilor pe care le citesc.
Acesta este un lucru extrem de periculor si cu doua taisuri, dar nici cei care publica astfel de materiale nu cred ca inteleg implicarile in adevaratul sens al cuvantului.
Dar se pare ca compania Facebook, dupa nenumarate sesizari in vederea stirilor false ce sunt circulate in cadrul retelei de socializare (nu numai in Romania, dar si in lume), au ajuns la concluzia sa faca cateva modificari in vederea algoritmilor ce fac platforma sa functioneze.
Practic acum se va pune mult accentul pe stirile, articolele autentice si materialele virale care sunt reale si au beneficiat de crestere naturala.
In schimb paginile ce distribuie des materiale contrafacute/false, clickbait si care fac spam sunt sanctionate de catre Facebook. Astfel paginile ce distribuie astfel de materiale o sa observe o scadere graduala a numarului de persoane ce vor vizualiza contentul, pana ce ajung sa fie „ingropate” total in feed.

Ce inseamna asta concret?

Pai in viitorula propiat o sa vedem din ce in ce mai putine stiri false in grupurile de Facebook si paginile ce promoveaza materiale de acest gen vor scadea treptat in popularitate.
Pe langa asta se va implementa cat de curand o eticheta speciala pentru stirile false. Stirile si materialele vor fi verificare de Facebook cu surse de incredere pentru a atensta veridicitatea lor.
 
Chiar ma bucur ca in sfarsit s-a ajuns la o strategie ca asta. Chiar daca numarului stirilor false la nivel global nu este mare, faptul ca atrag mult trafic (plus aspecte mult mai grave) il motiveaza pe altii sa porneasca „proiecte” de acest gen. Acum sa vedem cum urmeaza si Google sa abordeze problema asta.
Mai multe despre stirile false pe Facebook puteti citi aici

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani