Cum ghicesti informatiile unui card bancar VISA in 6 secunde? 31

Cum ghicesti informatiile unui card bancar VISA in 6 secunde?

card-visa

Cum ghicesti informatiile unui card bancar VISA in 6 secunde?

https://youtu.be/uwvjZGKwKvY
Cardurile bancare incep usor dar sigur sa creasca in popularitate printre persoanele fizice in Romania.
Din toate tipurile de carduri, cel mai probabil este sa ai in portofel un card bancar VISA.
Cardurile bancare VISA sunt folosite atat pentru plati in offline cat si online.
Atunci cand vrei sa efectuezi o plata online, pe langa codul de identificare a cardului (numarul cardului) impreuna cu data de expirare, iti este solicitat si un cod de siguranta ce este plasat pe verso (CVV2/CVC2).
Codul este menit sa imbunatateasca securitatea cardului si sa fie mai greu pentru hackeri sa-ti sustraga bani din cont, chiar daca iti stiu numarul cardului.
Dar dupa cum o fost devedit intr-un studiu facut de cercetatorii de la Universitatea din Newcastle, nu este o metoda eficienta de securizare acel cod de 3 cifre.
Practic au testat pe un card bancar VISA, un script ce iti ghiceste codul CVV2 in 6 secunde.
Doar trebuie sa fie cunoscut numarul cardului si data cand expira, ca ulterior sa fie incercate diverse combinatii de cifre pana codul este ghicit.
Scriptul incearca aceste combinatii pe multiple site-uri care accepta plati, deci in doar 1000 de incercari codul este descoperit. In plus, pot fi executate mai multe instante ale scriptului in acelasi timp!
Problema cardurilor VISA este faptul ca sistemul VISA de verificare nu blocheaza automat cardurile care sunt introduse gresit de mai multe ori intr-o perioada foarte scurta de timp.
De aici si posibilitatea mare de a ghici codul CVV2 in doar cateva secunde, cand procesul de ghicire este executat (practic asta se face) se incearca multiple combinatii de cifre pe diferite site-uri in bulk.
In cazul cardurilor MasterCard metoda de ghicire prin incercare repetata nu functioneaza. Asta pentru ca sistemul blocheaza automat introducerile repetate gresite ale informatiilor de pe card.
In momentul de fata nu se poate dovedi ca metoda pentru ghicire a informatiilor de pe un card bancar VISA a fost utilizata de hackeri, desii expertii in domeniu sunt ferm convinsi ca o metoda similara a fost pusa in practica.
 

Tu ce card bancar folosesti cel mai des pentru plata online?

 
 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani