Snapdragon 810 va suporta LTE CAT9 31

Snapdragon 810 va suporta LTE CAT9

snapdragon 810 cat9 lte geek chronicles
Snapdragon este una din cele mai populare serii de procesoare integrate pentru dispozitivele mobile.
Cip-urile Snapdragon sunt confectionate de corporatia Qualcomm care este lider pe piata tech mobila.
Qualcomm a anuntat socket on cip-ul Snapdragon 810 in urma cu cateva luni insa aceasta nu a ajuns pe piata consumatorilor inca. Cei care au acces la aceasta noua tehnologie sunt developerii de aplicatii sau de hardware de la marile companii.
Pe langa faptul ca procesorul va fi unul cu 8 nuclee, frecvente de operare mai mari, va suporta ram de viteza mai mare si un procesor grafic mai performant acesta va avea si capacitati 4G de standard CAT9.
Anuntul a fost facut luna trecuta de catre Qualcomm. Acestia au testat noul modem pe reteaua EE din Marea Britanie cu ajutorul Huawei .
In momentul de fata avem LTE CAT4 si doar in anumite regiuni CAT6. Nu se stie exact cand noul modem o sa fie implementat si suportat de catre retelele mobile (noi de exemplu in Romania inca avem CAT3 si CAT4 proprietare).
LTE CAT9 aduce viteze mai mari cu 50% fata de standardul precedent, insa daca acesta va fi suportat de telefon si nu de retea vei downloada si uploada date cu cat iti permite maxim operatorul.
Inca nu se stiu datele exacte cand vor aparea primele dispozitive cu cip-ul Snapdragon 810, dar cel mai probabil cateva vor fi anuntate la CES 2015

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles