Schimba parola la Gmail si Yahoo! Tocmai au fost compromise peste 270milioane de conturi

email spart

Schimba parola la Gmail si Yahoo! Tocmai au fost compromise peste 270 milioane de conturi ce apartin serviciilor populare de email

Cred ca acum ar fi momentul perfect sa-ti schimbi parola la contul de Google , Microsoft si Yahoo.
Intr-un atac recent al unor hackeri, acestia au obtinut un total ce depaseste cu putin 270 de milioane de conturi si parolele.
Conform Alex Holden, care a declarat catre Reuters, conturile compromise nu se stiu inca exact dar acestea apartin serviciilor Yahoo, Google, Mail.ru si Microsoft.
Atacul a fost descoperit de Hold Securit( unde domenul Holden este fondator) pe un forum rusesc din dark web.
Un hacker pretindea ca are un numar urias de conturi si parole, cerand doar 1$ pe ele (1,17 miliarde de conturi mai exact).
Dupa ce firma de securitate a intrat in contact cu hackerul si a publicat comentarii favorabile pe forumul respectiv, hackerul le-a inmanat baza de date.
Dupa eliminarea conturilor duplicat, s-a ajuns la un numar de 272,3 milioane de credentiale in total (Yahoo 40mil, Gmail 24mil, Microsoft 33mil), credentiale care sunt circulate pe formurile unde se intreprind activitati ilegale.
Datele sunt analizate, ca sa se determine cate din conturi mai sunt active si cate din ele inca au setata parola din baza de date colectata de hackeri.
Yahoo si Google nu au comentat incidentul.
Cei de la Mail.ru au declarat ca momentan nici un cont nu a fost compromis, insa revin cu un comunicat oficial dupa terminarea investigatiilor.
Din nefericire, Microsoft, a confirmat ca a fost o scurgere de informatii si va solicita conturilor compromise informatii aditionale pentru autentificare.
Parola contului tau Google o poti schimba aici , parola contului Yahoo o schimbi aici iar pentru Microsoft aici.
Recomand sa activati autentificarea prin 2 pasi.
 
 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles