Samsung Pay in EUROPA. Serviciul va fi lansat curand. 31

Samsung Pay in EUROPA. Serviciul va fi lansat curand.

samsung pay

Samsung Pay in EUROPA. Serviciul va fi lansat curand de catre companie.

Cu totii facem plati cu cardul bancar. Deja este o activitate atat de comuna incat nu mai vedem nimic special sau interesant la ea. Cand a fost introdus cardul bancar a revolutionat in totalitate modul in care poti plati la comercianti.
Nu mai aveai nevoie de portofel ca sa-ti tii toate bancnotele si monezile! Toate veniturile le aveai in aceasta bucata de plastic usoara si portabila.
Randurile de mai sus au sunat ca o reclama ieftina si de prost gust, asta pentru ca lucrurile nu au fost asa. Rata de adoptare a fost mica la inceput insa cu timpul lumea s-a autoeducat si a inteles utilitatea lui dar din nefericire tot avem nevoie de bani fizici, fie ca ne place sau nu.
O poveste similara se intampla acum cu sistemele gen : Apple Pay, Android Pay, Samsung Pay etc. Acum sunt abia lansate si rata de adoptare este redusa insa viitorul arata promitator.
Apple Pay a fost lansat dar tot nu sunt indeajuns de multe magazine ce suporta optiunea, deci in consecinta numarul de utilizatori ai serviciului nu este indeajuns de mare.
Android Pay inca nu este activ in momentul scrierii acestui articol insa este o idee mai promitatoare, asta pentru ca functioneaza cu o buna parte din telefoanele cu Android spre deosebire de Apple Pay care este similat doar la doua modele de iPhone.
Insa cel mai interesant dintre toate este Samsung Pay. Acesta functioneaza atat cu cardurile MasterCard cat si cele VISA si are un atuu extrem de solid in comparatie cu Apple Pay si Android Pay.
Samsung Pay promite sa functioneze cu majoritatea terminalelor din magazine. Fie ca magazinul are banda magnetica (99% din magazinele unde poti plati cu cardul au banda magnetica) fie ca au NFC, Samsung Pay le suporta pe ambele.
Momentan serviciul de plata Samsung este disponibil doar in Corea de Sud sub forma de test.
Lansarea lui in Europa este preconizata sa fie pe data de 13 August cand este prezentat si ceasul Gear A.
Samsung are o sansa sa fie primul producator de telefoane smart care a revolutionat modul in care platim, cu un mic impediment in schimb.
Impedimentul lui Samsung Pay este telefonul cu care platesti, mai exact daca suporta Samsung Pay sau nu.
Momentan trebuie sa asteptam lansarea in UE si sa speram ca rata de adoptare va fi destul de mare. Asta in contextul in care serviciul va functiona si pe alte telefoane cu Android exceptand modelele Samsung. Viitorul suna promitator oricum.
Eu preconizez ca in interval de 5-10 ani o sa folosim telefonul mobil sau ceasul smart pentru majoritatea achizitiilor ce o sa le facem online sau la magazine fizice, totul depinde acum de companiile care lucreaza la sistemele mentionate mai sus daca intradevar vor ca platile cu telefonul mobil sa fie adoptate de mase si nu doar de utilizatorii unui anumit brand sau sistem de operare.

Sper ca ti-a placut articolul. Da un share pe social media ca sa arati si prietenilor tai ce blog super smecher citesti tu. 😀

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani